Theodor Paleologu, candidat la Cotroceni: Pe mine m-a convins Barna să candidez/ L-aş pune pe Dan Barna pe un post de ministru

Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, a declarat că dacă USR-PLUS ar fi venit cu un candidat mai bun nu ar fi ezitat să îl susţină, însă nu e cazul. El a adăugat că l-ar pune pe Dan Barna pe un post de ministru, pentru că e un tip „simpatic”.

1861 afișări
Imaginea articolului Theodor Paleologu, candidat la Cotroceni: Pe mine m-a convins Barna să candidez/ L-aş pune pe Dan Barna pe un post de ministru

Theodor Paleologu: L-aş pune pe Dan Barna pe un post de ministru

„Pe mine m-a convins Barna să candidez. Dacă ar fi fost Cioloş nu aş fi candidat. Viaţa mea e dedicată casei, fundaţiei, cursurilor. O să mă întrebaţi ce m-a apucat. Dacă ar fi fost un alt candidat mai bun din partea USR-PLUS nu aş fi ezitat să îl susţin, dar nu e cazul. Nu aş vrea să se supere Dan Barna. Oricând l-aş numi pe un post de ministru, dar e important pentru preşedinte să cunoşti Constituţia, să ai o bună experienţă internaţională şi diplomatică. Poate o va dobândi, sunt dispus să îl ajut”, a declarat Theodor Paleologu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat pe cine ar alege în turul doi între Klaus Iohannis şi Dan Barna, prezidenţiabilul PMP a afirmat că „sunt doi sibieni care seamănă foarte mult”.

Între doi sibieni înalţi nu prea ştiu ce să răspund, că seamănp foarte mult. Unul nu spune nimic, celălalt are referinţe interesante, a văzut nişte filme. La nivel personal îmi e mai simpatic Barna, e un om cu care poţi sta să bei o bere. L-aş numi ministru pe Dan Barna. Cât despre Iohannis cred că este legat de Sibiu şi e bine să ţinem cont de ce îşi doreşte omul. A făcut un lucru, a ţinut piept PSD. Dar la un nivel intermitent. Din 2016 spun în mod constant că primii doi ani au fost ani de greşeli care au dus la victoria PSD.

Totodată, el a adăugat că ţinta de electorat pe care mizează PMP este de 50%.

„Peste 50% care este ţinta de electorat pentru care mizează PMP. (...) Alegerile prezidenţiale sunt alegeri foarte speciale, nu seamănă cu cele parlamentare sau locale. Nu se votează un partid, se votează un om, un proiect şi întâlnirea acestui om cu ţara. Prăjitura dreptei în primul tur e pe undeva la 54%. Împărţiţi la trei şi veţi vedea că bătălia se va da între 18-22%. Sunt foarte optimist. Noi nu suntem o ţară de proşti, chiar dacă suntem conduşi de proşti. Mizez pe inteligenţa românilor”, a conchis acesta.

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a fost desemnat duminică drept candidat al PMP la prezidenţiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici