Theodor Paleologu către liberali: Este în interesul PNL să se alieze la guvernare cu PDL, nu cu PSD

Candidatul PDL în Colegiul 9 din Capitală, Theodor Paleologu, a transmis, marţi, o scrisoare deschisă către liberali, în care îi invită să reînnoiască, prin votul lor, Alianţa câştigătoare din 2004, arătând că este interesul PNL să se alieze la guvernare cu PDL şi nu cu PSD.

19 afișări
Imaginea articolului Theodor Paleologu către liberali: Este în interesul PNL să se alieze la guvernare cu PDL, nu cu PSD

Theodor Paleologu către liberali: Este în interesul PNL să se alieze la guvernare cu PDL, nu cu PSD (Imagine: Mediafax Foto)

Theodor Paleologu menţionează că scrisoarea sa, intitulată, sugestiv, "Scrisoare către liberali", se adresează unui spectru foarte larg de liberali, de la "militanţii PNL la cei care, mai degrabă anarho-liberali, nu votează de obicei".

"Pe toţi vreau să-i conving de iminenţa pericolului revenirii la putere a PSD, într-un context de criză care-i reactivează în forţă rezervele ideologice socialiste. Ne aducem cu toţii aminte de statul-PSD din perioada 2000-2004, când practic orice opoziţie fusese redusă la tăcere. O nouă guvernare PSD ar folosi criza ca pretext pentru un clientelism încă şi mai straşnic, bazat de data asta pe critica ideologică a «capitalismului de dreapta». Mergeţi afară şi uitaţi-vă cum s-au împânzit din nou străzile cu steaguri, panouri şi pancarte roşii: este imaginea exactă a ceea ce se pregăteşte", spune Paleologu.

Candidatul PDL arată că "pe 30 noiembrie, bătălia se va da între PD-L şi PSD", iar "diferenţa este de doar cîteva procente şi fiecare vot contează".

"De aceea, pentru electoratul liberal, votul util este votul PD-L. Doar victoria Partidului Democrat-Liberal permite menţinerea unor politici liberale (cota unică de 16%) şi adoptarea unor noi măsuri liberale (eliminarea a peste 100 de taxe de tot felul). Este în interesul Partidului Naţional Liberal să se alieze la guvernare cu PD-L şi nu cu PSD", le transmite Paleologu votanţilor liberali.

Acesta mai afirmă că "alianţa tacită din ultimii ani, dintre PNL şi PSD, a decepţionat pe mulţi liberali", dar "trecerea la o alianţă pe faţă, la guvernare, între PSD şi PNL ar fi un adevărat dezastru pentru acesta din urmă", iar "PNL nu îşi poate permite să devină o simplă remorcă a restaurării PSD-iste".

"Invit, aşadar, pe toţi liberalii, de toate obedienţele şi orientările, să reînnoiască prin votul lor Alianţa câştigătoare din 2004, să oblige prin votul lor partidele de dreapta să conlucreze într-o nouă guvernare", se arată în finalul scrisorii lui Theodor Paleologu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici