Tinerii vor avea o voce mai puternică în procesul de elaborare a politicilor UE

Comisia Europeană a anunţat miercuri mai multe acţiuni care le oferă tinerilor o voce mai puternică în procesul de elaborare a politicilor UE, înainte de alegerile europene din 2024.

221 afișări
Imaginea articolului Tinerii vor avea o voce mai puternică în procesul de elaborare a politicilor UE

„La elaborarea politicilor UE, Comisia va aplica un sistem de verificare al adecvării pentru tineret care va garanta că impactul acestor politici asupra tinerilor este luat în considerare în mod sistematic. Acest lucru se va realiza prin asigurarea faptului că instrumentele pentru o mai bună reglementare existente, inclusiv consultările şi evaluările impactului, sunt utilizate la potenţialul lor maxim”, a transmis Comisia Europeană.

Acestea vor fi completate cu mai multe instrumente specifice tinerilor în cadrul Strategiei UE pentru tineret pentru perioada 2019-2027. Alte iniţiative includ dialoguri politice între tineri şi comisari, o serie de mese rotunde dedicate integrării aspectelor legate de tineret şi o nouă platformă care va facilita un schimb continuu cu organizaţiile de tineret, cercetătorii din domeniul tineretului, reprezentanţii statelor membre şi alte instituţii ale UE.

În cadrul acestor măsurilor prezentate, Comisia şi-a propus, printre altele, să continue lucrările în direcţia unei diplome europene comune în 2024, în conformitate cu Strategia europeană pentru universităţi, să instituie o platformă pentru dialog şi consultări periodice cu organizaţiile de tineret, să elibereze orientări privind starea de bine în şcoli, care urmează să fie publicate în 2024, să sporească posibilităţile de voluntariat şi să se adreseze tinerilor prin intermediul viitoarei campanii a Comisiei privind clima şi democraţia înainte de alegerile europene din 2024.

De asemenea, Săptămâna europeană a tineretului 2024 care va avea loc în perioada 12-19 aprilie se va axa pe participarea democratică şi alegeri, cu două luni înainte de alegerile pentru Parlamentul European. Săptămâna va sărbători şi promova implicarea, participarea şi cetăţenia activă a tinerilor printr-o serie de activităţi în întreaga Europă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici