Tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale, începută în 22 de judeţe

Tipărirea buletinelor de vot a început în 22 de judeţe, în celelalte 19 şi în municipiul Bucureşti operaţiunea fiind în stadiul de machetare şi efectuarea de probe pentru obţinerea avizului bun de tipar, a informat, miercuri, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

15 afișări
Imaginea articolului Tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale, începută în 22 de judeţe

Tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale, începută în 22 de judeţe (Imagine: Mediafax Foto)

Comisia Tehnică Centrală s-a întrunit, marţi, la sediul MIRA, pentru a discuta pe tema organizării alegerilor locale din 1 iunie, şedinţa fiind urmată de o videoconferinţă cu prefecţii, ocazie cu care a fost verificat stadiul pregătirilor pentru organizarea alegerilor locale.

"Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat a distribuit instituţiilor prefectului peste 1.781 tone hârtie pentru tipărirea buletinelor de vot. A fost aplicată procedura de cerere de ofertă pentru achiziţionarea timbrelor autocolante şi a 90.000 ştampile cu menţiunea Votat", se arată într-un comunicat de miercuri al MIRA.

În urma centralizării datelor s-a stabilit că, la nivel naţional, sunt organizate 17.304 secţii de votare, din care 5.871 în municipii (1.181 în Bucureşti), 1.572 în oraşe şi 9.861 de secţii de votare în comune.

"S-a solicitat primarilor formularea de propuneri de persoane care au cel puţin studii medii şi nu fac parte din niciun partid politic, din care vor fi desemnaţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora", se mai arată în comunicat.

Totodată, s-a anunţat finalizarea procesului de depunere a candidaturilor şi de afişare a celor acceptate, au fost anunţate public locurile de afişaj electoral, iar birourile electorale de circumscripţie au fost completate cu reprezentanţii partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale.

"Au fost stabilite societăţile comerciale ce vor realiza tipărirea buletinelor de vot, conform procedurii de achiziţii publice", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici