Titus Corlăţean şi ministrul de Externe al Canadei vor aborda şi provocările de securitate generate de evoluţiile din Ucraina

Miniştrii de Externe canadian şi român, John Baird şi Titus Corlăţean, vor discuta, duminică, la Bucureşti, teme bilaterale şi vor "realiza un schimb de vederi aprofundat asupra evoluţiilor din vecinătatea imediată a României şi a provocărilor de securitate generate de evoluţiile din Ucraina".

72 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean şi ministrul de Externe al Canadei vor aborda şi provocările de securitate generate de evoluţiile din Ucraina

Titus Corlatean (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

MAE informează, printr-un comunicat remis sâmbătă, că ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, va avea pe 30 martie 2014, la sediul MAE, consultări cu ministrul canadian al Afacerilor Externe, John Baird, care realizează o vizită la Bucureşti la invitaţia părţii române.

"Cu acest prilej, cei doi miniştri vor avea un dialog cuprinzător privind temele de interes bilateral şi cooperarea dintre cele două state în cadrul NATO şi pe linie UE, precum şi alte dosare de actualitate ale politicii europene şi internaţionale. În acest sens, vor realiza un schimb de vederi aprofundat asupra evoluţiilor din vecinătatea imediată a României şi a provocărilor de securitate generate în regiunea Mării Negre de evoluţiile recente din Ucraina, inclusiv în perspectiva vizitelor pe care ministrul român al afacerilor externe şi omologul său canadian le vor realiza la Chişinău, în cursul zilei de 31 martie 2014, şi a participării la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO de la Bruxelles (1-2 aprilie 2014)", se arată în comunicatul MAE.

Precedenta întâlnire a şefilor celor două diplomaţii s-a realizat la 5 decembrie 2013, în marja Consiliului Ministerial OSCE (Kiev, 5-6 decembrie 2013). Vizita la Bucureşti reflectă, potrivit MAE, aprecierea Canadei pentru rolul activ al României în menţinerea climatului de pace şi securitate în regiune, în contextul evoluţiilor din vecinătatea Uniunii Europene şi a NATO, precum şi susţinerea fermă a perspectivelor europene ale statelor Parteneriatului Estic.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, vineri seară, că va face, luni, împreună cu omologul din Canada, John Baird, o vizită la Chişinău. Şeful diplomaţiei a precizat, la Realitatea TV, că ministrul canadian de Externe va veni duminică într-o vizită la Bucureşti şi că va merge împreună cu acesta la Chişinău. Ministrul de Externe a precizat că această "prezenţă comună româno-canadiană în R. Moldova este foarte importantă ca semnal". "Mesajul este foarte clar, de sprijin constant, foarte angajat din partea României", a spus Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici