Toader răspunde criticilor lui Iohannis, imediat după întâlnirea cu Dragnea: Mâine se va discuta la CCR conflictul/ Despre remanierea guvernamentală: Niciun ministru nu e bătut în cuie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a avut o întrevedere cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la scurt timp după criticile venite din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

3100 afișări
Imaginea articolului Toader răspunde criticilor lui Iohannis, imediat după întâlnirea cu Dragnea: Mâine se va discuta la CCR conflictul/ Despre remanierea guvernamentală: Niciun ministru nu e bătut în cuie

Întâlnire Dragnea-Toader, la scurt timp după criticile preşedintelui Iohannis

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, că discuţia cu liderul PSD a vizat dezbaterea de miercuri a CCR pe sesizarea premierului în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi instanţa supremă pe formarea completelor.

Tudorel Toader a refuzat să precizeze dacă va merge sau nu să susţină punctul de vedere al Guvernului la dezbaterea Curţii Constituţionale.

"Am avut o scurtă întrevedere cu Liviu Dragnea. Am discutat ceea ce poate fi discutat, ceea ce trebuie discutat dintre preşedintele partidului majoritar şi ministrul Justiţiei, care chiar dacă e independent face parte dintr-un Guvern politic. Mâine (miercuri- n.r.) se va judeca la CCR acel conflict juridic de natură constituţională. Aceasta a fost principala temă a discuţiei. Nu am discutat în legătură cu decizia pentru că nu avem de unde să ştim care va fi decizia. Azi când vorbim nu mai vorbim de sesizarea depusă de mult, azi vorbim de procedură. Despre cine va merge din partea Guvernlui la CCR să susţină sesizarea şi eventual dacă sunt elemente noi de susţinere faţă de sesizare. Decizia CCR, indiferent de dezlegarea ce va fi dată, va fi precum toate celelalte, obligatorie, erga omnes, de la momentul publicării în MO. Practic nu ai ce să discuţi despre conţinutul deciziei. Pe de altă parte, nu avem nicio marjă de apreciere privind procedura de urmat", a declarat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a precizat că nu contează cine va merge la dezbatere, ci punctul de vedere susţinut. "Susţinerea se face în limita legii. Nu ai elemente noi, poţi avea argumente noi, dar asta e o chestiune tehnică", a completat ministrul.

Curtea Constituţională urmează să ia în discuţie miercuri sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe tema constituirii completelor de cinci judecători.

Toader, ironic faţă de Iohannis: Nu ştiu cum să nu-l credeţi, chiar fără să cercetaţi, ca la Biblie

Tudorel Toader a comentat ironic acuzaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că acţionează pe lângă lege, precizând că şeful statului "este vocea cea mai autorizată din stat" şi că nu ştie ce argumente ar exista ca Iohannis să nu fie crezut.

"Şeful statului cunoaşte foarte bine care sunt limitele legii. E vocea cea mai autorizată din stat. Şi nu ştiu ce argumente aveţi să nu-l credeţi, chiar fără să cercetaţi, ca la Biblie", a spus Tudorel Toader, întrebat cum comentează acuzaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că abordarea ministrului este pe lângă lege.

Ministrul a evitat să spună dacă a discutat personal cu Klaus Iohannis.

"Am tot discutat prin media. Acum eu nu vreau să fac un inventar al spuselor celui care ocupă cea mai mare demnitate în stat. Nu vreau să fac un inventar al faptul că cererea de revocarea nu era oportună, altă dată era neadecvată, acum este politică. Adică în limitele legale", a completat Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că abordarea ministrului Tudorel Toader este pe lângă lege şi în ceea ce priveşte propunerile şi legat de revocări şi că nu va lua o decizie cu privire la revocarea procurorului general până când judecătorii nu vor soluţiona plângerea depusă în instanţă. Anterior, şeful statului i-a cerut demisia lui Tudorel Toader de două ori.

Tudorel Toader: Niciun ministru nu e bătut în cuie

Ministrul Justiţiei a precizat, marţi, referitor la o posibilă remaniere, că niciun ministru nu e bătut în cuie, pe cale de consecinţă orice membru al Cabinetului este remaniabil.

"Niciun ministru nu e bătut în cuie. Nu e de neschimbat, pe cale de consecinţă orice ministru e remaniabil. Eu cel puţin aşa ştiu din teorie, aşa e şi în practică, orice ministru la un moment dat poate fi remaniat", a declarat ministrul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că abordarea ministrului Tudorel Toader este pe lângă lege şi în ceea ce priveşte propunerile şi legat de revocări şi că nu va lua o decizie cu privire la revocarea procurorului general până când judecătorii nu vor soluţiona plângerea depusă în instanţă. Anterior, şeful statului i-a cerut demisia lui Tudorel Toader de două ori.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici