Ţoiu: Au introdus acum excepţii pentru speciali de la interdicţia cumului pensiei cu salariul

Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a introdus noi excepţii la interdicţia pensiei cu salariul. „Ciucă va putea păstra pensia specială şi salariul, Academia Română nu va avea nici o problemă şi tocmai au băgat acum excepţii şi pentru BNR, ANRE, ANCOM”, afirmă Oana Ţoiu (USR).

1299 afișări
Imaginea articolului Ţoiu: Au introdus acum excepţii pentru speciali de la interdicţia cumului pensiei cu salariul

Ţoiu: Au introdus acum excepţii pentru speciali de la interdicţia cumului pensiei cu salariul

„Alertă. Au introdus acum excepţii pentru speciali de la interdicţia cumului pensiei cu salariul şi este la votul final în plenul Camerei Deputaţilor în câteva minute. Ce înseamnă asta? Că dacă o doamnă îngrjitoare de la grădniţă de exemplu va vrea să continue să îngrijească copiii mici şi la pensie va trebui să aleagă între pensia de aproximativ 1300 de lei şi salariul de 1900 de lei net şi va putea primi doar una din cele două surse de venit, dar Ciucă va putea păstra pensia specială şi salariul, Academia Română nu va avea nici o problemă şi tocmai au băgat acum excepţii şi pentru BNR, ANRE, ANCOM, locurile unde salarii de 11.000 de euro lunar se cumulează cu pensii adesea speciale. Şi ei au obţinut astăzi cu câteva telefoane excepţie specială pentru speciali”, scrie pe Facebook deputatul USR Oana Ţoiu.

Ea afirmă că USR cere interdicţia cumulului pensiei specialie cu salariul la stat.

„Avem nevoie de reguli, dar de unele corecte unde nu există unii cărora li se aplică şi o clasă de speciali în afara regulilor chiar prin lege. Noi, USR, am propus o regulă corectă care s-ar aplica cu un principiu fără excepţii la excepţii şi ar păstra dreptul la muncă şi la pensie pentru cei care au contribuit toată viaţa şi acum au nevoie sau au decis să continue să muncească: interdicţia pensiei specialie cu salariul la stat”, încheie Ţoiu.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Camerei Deputaţilor figurează şi proiectuil de lege care prevede interdicţia cumulului pensiei cu salariul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici