Tokes: A triumfat democraţia

Episcopul reformat Tokes Laszlo a declarat, în urma exit poll-urilor, că în opinia sa a triumfat democraţia, iar situaţia concurenţială pe care a creat-o "a crescut apetitul maghiarilor de a merge la vot".

3 afișări
Imaginea articolului Tokes: A triumfat democraţia

Tokes: A triumfat democraţia

Tokes a declarat, după publicarea exit poll-ului care îl dă viitor parlamentar european că în competiţia sa cu UDMR a câştigat comunitatea maghiară din România.

"Rezultatele anunţate la exit-poll ne îndreptăţesc să sperăm. A triumfat democraţia. Situaţia concurenţială pe care am creat-o a fost favorabilă maghiarimii şi ea a răsturnat trend-ul în ce priveşte apetitul pentru vot al maghiarilor. S-a dovedit că ungurii, dacă li se creează condiţiile necesare, pot alege înţelept", a spus Tokes, care s-a pezentat în faţa presei foarte emoţionat şi purtând insigna Ungariei Mari la rever.

Tokes a mulţumit alegătorilor din judeţele Harghita, Covasna şli Sălaj, unde a înregistrat rezultate bune, şi a anunţat că principalele sale obiective la Bruxelles sunt autonomia comunitară, învăţământul superior în limba maghiară şi promovarea valorilor creştine.

Conform exit-poll-ului realizat de Centrul pentru Studierea Opiniei şi Pieţei (CSOP) şi difuzat de Realitatea TV, UDMR a obţinut 6,2 la sută, iar Tokes Laszlo 3,7 la sută, în timp ce studiul realizat de Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB) şi difuzat de Antena 3 relevă că UDMR a obţinut 6,30 la sută, iar Tokes 3,30 la sută.

Vezi aici rezultatele exit-poll-urilor la europarlamentare realizate de CSOP şi CCSB

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici