Tokes: A venit momentul înfăptuirii unităţii maghiare, într-un spirit demn de secolul XXI, în UE

Vicepreşedintele PE Laszlo Tokes susţine, într-un comunicat, că a venit momentul înfăptuirii unităţii maghiare, "într-un spirit demn de secolul XXI", "în Uniunea Europeană", menţionând, în acest context, demararea unui proces denumit "Vindecarea Trianonului".

37 afișări
Imaginea articolului Tokes: A venit momentul înfăptuirii unităţii maghiare, într-un spirit demn de secolul XXI, în UE

Tokes: A venit momentul înfăptuirii unităţii maghiare, într-un spirit demn de secolul XXI, în UE (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Acum a venit şi momentul înfăptuirii unităţii maghiare, într-un spirit demn de secolul XXI, o unitate maghiară, în Uniunea Europeană", scrie Tokes într-un comunicat.

El menţionează demararea unui proces denumit "Vindecarea Trianonului". "La cea de a 90-a aniversare de la semnarea Tratatului de la Trianon - care a dus la ruperea naţiunii noastre - ne-am propus demararea unui proces de vindecare - Vindecarea Trianonului", afirmă Tokes în comunicat.

Europarlamentarul susţine că în ultimele secole "nu a fost tot timpul bine să fii maghiar". "Stăpânitori străini au avut grijă să nu fie «rentabil» pentru noi să fim maghiari, să simţim apăsarea apartenenţei la această naţiune. Comuniştii fără Dumnezeu, precum şi fraţii noştri trădători s-au asigurat să ne fie ruşine, mai mult, să încercăm să ne lepădăm de calitatea noastră de maghiar. Şi da, şi noi, maghiarii, am fost nevoiţi să simţim ruşine pentru stăpânitorii, dar şi pentru unii din confraţii noştri. Nici anumite guvernări de stânga din Ungaria nu ne-au făcut să ne simţim mândri de apartenenţa noastră etnică", spune vicepreşedintele Parlamentului European.

Tokes afirmă că maghiarii trebuie să şteargă "ruşinea" şi să îşi tragă forţa din istorie. "Acum, cu ocazia zilei de 15 Martie, la începutul unei ere care stă sub semnul colabării promiţătoare a întregii noastre naţiuni, trebuie să tragem forţă din istoria noastră, din luptele pentru libertate pe care le-am purtat, şi, în sfârşit, să ştergem ruşinea şi să putem declara cu pace în suflet şi conştiinţa curată că e bine să fii maghiar!", scrie Tokes

"În 1848 a fost bine să fii maghiar. În 1956 a fost bine să fii maghiar. În 1989 ne-am simţit, din nou, bine ca maghiari", afirmă Tokes.

În final, europarlamentarul îl citetează pe politicianul Kos Karoly: "Proclam cuvântul cheie: trebuie să construim. Să ne organizăm, aşadar, în muncă. Proclam scopul: autonomia naţiunii maghiare!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici