Tokes: Unealta principală a tuturor guvernelor româneşti faţă de populaţia maghiară este UDMR

Preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, a spus, sâmbătă, la Congresul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) de la Miercurea Ciuc, că UDMR este "unealta principală a tuturor guvernelor româneşti faţă de populaţia maghiară".

635 afișări
Imaginea articolului Tokes: Unealta principală a tuturor guvernelor româneşti faţă de populaţia maghiară este UDMR

Tokes: Unealta principală a tuturor guvernelor româneşti faţă de populaţia maghiară este UDMR (Imagine: Raul Stef/Mediafax foto)

"UDMR - ca şi partid maghiar post-comunist - este parte organică a vieţii politice din România. Pe noi nu atât de mult partidele româneşti de guvernare ne afectează, ci poziţia UDMR, căci unealta principală a tuturor guvernelor româneşti faţă de populaţia maghiară este totdeauna UDMR. De multe ori UDMR nu pe noi ne reprezintă către putere, ci reprezintă glasul puterii către comunitatea maghiară", a afirmat Tokes Laszlo.

Europarlamentarul a mai afirmat că i-ar "face plăcere" să se reîntoarcă PSD la putere, iar UDMR să iasă, "pentru că atunci nu ar mai putea fi folosită ca unealtă a guvernului, a puterii post comuniste".

Singura temere a lui Tokes este că unionalii vor "găsi soluţia să facă parte din putere şi aceasta ar fi chiar fatal pentru comunitatea maghiară".

"Noi am pierdut, de fapt, din cei 22 ani de după Revoluţie, cam 15 ani în zadar, privind viitorul comunităţii maghiare şi a supravieţuirii comunităţii maghiare", a mai spus Tokes.

Toro T. Tibor a fost ales, sâmbătă, preşedinte al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), la primul Congres al formaţiunii care are loc la Miercurea Ciuc, el fiind singurul candidat la această funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici