Tomac, despre agenda JAI: Lipseşte cu desăvârşire aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen

De pe agenda Consiliului JAI, care are loc în 8 şi 9 iunie la Luxembourg, lipseşte „cu desăvârşire” decizia privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, arată europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP.

1830 afișări
Imaginea articolului Tomac, despre agenda JAI: Lipseşte cu desăvârşire aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen

Tomac, despre agenda JAI: Lipseşte cu desăvârşire aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen

„Dezbaterea anului pe Schengen, săptămâna aceasta, la Luxembourg. În prezenţa tuturor miniştrilor de interne din statele membre ale Uniunii Europene, dar şi cu participarea miniştrilor de interne din Norvegia, Elveţia, Islanda şi Lichtenstein, are loc, în perioada 8-9 iunie, şedinţa Consiliului JAI la Luxembourg”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El precizează că această reuniune este ultima organizată in timpul preşedinţiei rotative a Uniunii Europene deţinută de Suedia.

„Deşi premierul suedez, Ulf Kristersson, a promis în plenul Parlamentului European că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi un obiectiv important al ţării sale, observăm din ordinea de zi prezentată că pe 8 iunie se va dezbate chestiunea Schengen cu propunerea de a adopta strategia privind libera circulaţie în UE în următoarele 12 luni. Lipseşte, însă, cu desăvârşire de pe ordinea de zi cea mai importantă decizie pe care trebuia să şi-o asume Consiliul JAI şi anume decizia privind eliminarea frontierelor pentru România şi Bulgaria. De aceea, îmi menţin poziţia şi subliniez din nou că singura cale prin care vom intra în spaţiul Schengen este procesul pe care l-am deschis la CJUE. Este dreptul nostru si ne vom face singuri dreptate”, încheie Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici