Tomac, despre dezbaterea pe votul electronic: O discuţie utilă în perspectiva unei iniţiative

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a scris, pe Facebook, că dezbaterea de miercuri privitoare la votul electronic a fost una extrem de utilă şi consistentă în vederea pregătirii unei iniţiative legislative în acest sens, precizând că măsură este necesar a fi introdusă în România.

191 afișări
Imaginea articolului Tomac, despre dezbaterea pe votul electronic: O discuţie utilă în perspectiva unei iniţiative

Tomac, despre dezbaterea pe votul electronic: O discuţie utilă în perspectiva unei iniţiative

"Am bucuria de a fi reuşit, astăzi (miercuri - n.r.), organizarea, în premieră, a unei dezbateri privitoare la necesitatea introducerii votului electronic la alegerile din România. A fost o discuţie consistentă şi extrem de utilă în perspectiva pregătirii unei iniţiative legislative corecte, care să le permită cetăţenilor români să voteze mai uşor, oriunde s-ar afla", a scris, miercuri pe Facebook, Eugen Tomac.

Acest a anunţat şi participanţii la dezbaterea de miercuri din Parlament.

"Am ascultat poziţia tuturor instituţiilor implicate în acest proces, a politicienilor, a specialiştilor în telecomunicaţii, a foştilor miniştri, dar şi a repezentanţilor societăţii civile, respectiv: - AEP, prin vocea domnului vicepreşedinte, Marian Muhuleţ; - STS, prin vocea domnului director, General-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca şi a prim adjunctului său, domul general de brigadă ing. Ionel-Sorin Bălan - MAE, prin vocea domnului Iulian Ivan - Ministerul pentru românii de pretutindeni, prin vocea domului subsecretar de stat, Victor Ionescu şi a doamnei consilier, Mihaela Dumitru - Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO, prin vocea doamnei Elliza Ciurea - Marcel Opriş, fost director al STS - Expert Forum, prin vocea domnului Septimius Pârvu - Răzvan Cotovelea, fost ministru al telecomunicaţiilor - Augustin Jianu, fost Ministru al telecomunicaţiilor, Vicepreşedinte PRO România - George Rîpă, consultant politic", a completat Tomac.

Liderul PMP le-a mulţumit şi liberalilor pentru implicarea în demersul de a introduce votul eletronic printr-un demers în Legislativ.

"Tuturor, le mulţumesc din suflet pentru că au răspuns invitaţiei noastre de a face un prim pas spre a discuta la modul serios şi responsabil despre votul electronic. De asemenea, le mulţumesc colegilor mei din opoziţie, domnului preşedinte PNL, Ludovic Orban, domnului senator PNL, Viorel Badea, domnului deputat PNL, Gabriel Adronache, doamnei deputat PNL, Cristina Trăilă, domnului deputat USR, Lucian Stanciu-Viziteu şi domnului deputat Matei Dobrovie pentru deschidere şi implicare. Concluzia este aceeaşi: este nevoie de vot electronic în România. Avem exemplele mai multor ţări europene cu experienţă în acest domeniu de la care am putea învăţa", a conchis Eugen Tomac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici