Tomac, despre eurodeputatul care a catalogat România drept „Vestul Sălbatic”: "O nulitate politică"

Europarlamentarul german Guido Reil, care a catalogat România drept „Vestul Sălbatic”, este „o nulitate politică”, afirmă eurodeputatul PMP Eugen Tomac. „Mi se pare un afront de neacceptat”, adaugă Tomac.

236 afișări
Imaginea articolului Tomac, despre eurodeputatul care a catalogat România drept „Vestul Sălbatic”: "O nulitate politică"

Eugen Tomac, Facebook

„Eu sunt profund dezgustat de modul cum defilează prin acest Parlament personaje, de altfel, nulităţi politice, care îşi permit să disemineze minciuni şi dezinformări care, probabil, îi sunt pe plac lui Putin. Recent în această sală un domn, pe numele său Reil, de altfel, o nulitate politică, şi-a permis să spună că România şi Bulgaria nu merită să fie acceptate în Schengen. Mi se pare un afront de neacceptat, pentru că noi suntem o naţiune puternică, o naţiune europeană şi probabil acest domn, atunci când a vizitat ţara noastră, s-a plimbat noaptea pe cel mai frumos drum din lume, cum este Transfăgărăşanul, şi evident că nu a văzut nimic. însă, suntem o naţiune care ştim ce vrem şi merită să ne luptăm mai departe pentru a fi acceptaţi în spaţiul Schengen şi, evident, nu vom cădea în capcana populismului şi demagogiei pe care unii le practică în acest Parlament”, spune Eugen Tomac în plenul Parlamentului European.

Replica eurodeputatului PMP vine după ce în timpul unei dezbateri din PE europarlamentarul Guido Reil a catalogat România drept „Vestul Sălbatic” în mijlocul Europei.

„Cum s-a putut aşa ceva, o ţară cu aşa infrastructură, corupţie, criminalitate să fi fost primită în UE? Nu avem nevoie de România şi Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen!", a spus Reil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici