Tomac, despre unificarea dreptei: Nu ştiu dacă actualul PDL va putea sta la aceeaşi masă

Liderul Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac a declarat, marţi, că formaţiunea se află în discuţii privind o fuziune cu Forţa Civică, iar, referitor la unificarea dreptei, a arătat că nu ştie "dacă PDL, în această formulă, va putea să stea la aceeaşi masă".

229 afișări
Imaginea articolului Tomac, despre unificarea dreptei: Nu ştiu dacă actualul PDL va putea sta la aceeaşi masă

Liderul Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

În privinţa fuziunii, Tomac a ţinut să precizeze că discuţiile sunt numai cu Forţa Civică, dar că există un dialog cu alte voci credibile de dreapta de pe scena politică, care se vor alătura la un moment dat Mişcării Populare.

Liderul Partidului Mişcarea Populară a mai declarat că nu a discutat cu Emil Boc şi cu Elena Udrea despre o apropiere de Mişcarea Populară, dar că a discutat cu "foarte mulţi oameni politici, din alte partide, care vor să se alăture acestei formaţiuni".

În privinţa unor discuţii cu PDL pentru unificarea dreptei, după alegerile europarlamentare, Eugen Tomac s-a arătat convins de faptul că toţi cei care promovează aceleaşi principii şi valori de dreapta, la un moment dat vor trebui să stea la aceeaşi masă.

"Nu ştiu dacă PDL, în această formulă, va putea să stea la aceeaşi masă, dar aici depinde foarte mult de puterea liderilor politici de a ceda din orgolii şi de a gândi în perspectivă", a mai spus preşedintele PMP.

În opinia acestuia, "un candidat la prezidenţiale din partea dreptei, susţinut de toate forţele de drepata şi inclusiv de preşedintele Traian Băsescu, are şanse reale în a-l bate pe Ponta sau Geoană, indiferent care va candida".

În plus, Tomac a ţinut să precizeze că PMP a fost singurul partid care a impus, prin protocol, ca toate candidaturile să intre într-un sistem de alegeri preliminare, fie că este vorba de europarlamentare sau prezidenţiale.

"Eu, din câte ştiu, la USL primii pe listă sunt soţiile celor doi copreşedinţi, pentru europarlamentare, şi în PDL se ştie deja lista. La noi nu se ştie acest lucru, tocmai pentru că urmează o competiţie internă", a mai spus Tomac.

Despre candidatura lui Mihai Răzvan Ungureanu la prezidenţiale, Eugen Tomac a menţionat că acesta este "un candidat foarte bun". "Sunt sigur că în turul doi, între MRU, Ponta sau Geoană, MRU are toate şansele să îi învingă", a continuat acesta, precizând că Mişcarea Populară va stabili candidatul în urma discuţiilor cu Forţa Civică.

El a mai spus că se află "în pline discuţii" cu Forţa Civică pentru o eventuală fuziune.

Tomac a precizat că Mişcarea Populară şi Forţa Civică au obiective comune şi se adresează aceloraşi categorii de cetăţeni. "Nu vedem niciun impediment în a merge mai departe împreună", a continuat Tomac.

Potrivit acestuia, obiectivul celor două formaţiuni este să construiască un partid puternic, iar viitorul preşedinte al formaţiunii rezultate în urma acestei fuziuni va fi decis de Congres.

"Congresul va decide cine va conduce Mişcarea Populară. Până atunci, partidul are o conducere, ne desfăşurăm din plin activitatea şi vrem să îi aducem alături de noi pe toţi cei care împărtăşersc aceleaşi valori şi au aceeaşi viziune. (..) Aşa cum am spus şi la înfiinţarea partidului, sunt delegat de colegii mei, membri fondatori, să conduc partidul până la primul Congres", a mai arătat Eugen Tomac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici