Tomac: După criza epidemiologică, vine recesiunea. Jocul politic trebuia încheiat

  • Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că România va fi afectată de recesiune din cauza coronavirusului
  • Tomac spune că după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul, preşedintele Iohannis are obligaţia de a desemna un premier din afara PNL
  • Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului
3565 afișări
Imaginea articolului Tomac: După criza epidemiologică, vine recesiunea. Jocul politic trebuia încheiat

Tomac: După criza epidemiologică, vine recesiunea. Jocul politic trebuia încheiat

„Opriţi criza, lăsaţi jocurile, că vor arunca oamenii cu pietre în noi pe străzi. Este prea mult. Am ratat anul 2019 şi, în mod cert, suntem aproape să-l transformăm în unul dezastruos şi pe cel în curs. După criza epidemiologică, vine recesiunea. Economia va fi lovită dur, foarte dur. Jocul politic trebuia încheiat. Nu există nicio scuză că s-a ajuns aici. Toate vocile raţionale din societate au strigat fără să fie auzite. Joaca de-a ţara a ajuns prea departe”, a scris, vineri, Eugen Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP mai spune că după „aceste mişcări politice improvizate”, preşedintele Klaus Iohannis are obligaţia politică de a numi un premier din afara PNL, „pentru a aşeza la Palatul Victoria un guvern stabil, susţinut de majoritatea partidelor parlamentare în mod asumat, nu doar formal, nu doar printr-o aşezare forţată de împrejurări”.

„România are nevoie în aceste zile de oameni de stat în toate poziţiile importante, nu de politicieni care nu se pot ridica deasupra vremurilor dure pe care le trăim. Starea de urgenţă nu este un moft politic, ne-o impune realitatea acestor zile. Viitorul cabinet trebuie să servească interesele naţiunii ca în vreme de război. Acest virus este mai periculos decât Armata Roşie. De aceea, este esenţial să dăm ţării un guvern nou foarte bun şi credibil”, a mai scris liderul politic.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului. El spune că a făcut acest lucru pentru că a „refuzat categoric” compromisul de fi votat de PSD, ALDE şi Pro România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici