Tomac: ”PMP va depune un amendament prin care şi preşedinţii de CJ să fie aleşi în două tururi”

Eugen Tomac a anunţat, luni, la RFI, că PMP va depune un amendament la proiectul de asumare al Guvernului pe legea electorală, astfel încât şi preşedinţii de Consilii Judeţene să fie aleşi în două tururi de scrutin.

183 afișări
Imaginea articolului Tomac: ”PMP va depune un amendament prin care şi preşedinţii de CJ să fie aleşi în două tururi”

Tomac: ”PMP va depune un amendament prin care şi preşedinţii de CJ să fie aleşi în două tururi”

„În mod clar, amendamentul PMP pentru această iniţiativă vizează ca preşedintele Consiliului Judeţean să fie ales exact aşa cum propunem să fie aleşi şi primarii, în două tururi, aşa cum este ales preşedintele României. Credem că şi preşedintele judeţului, preşedintele CJ trebuie să fie ales tot prin vot direct de către cetăţeni şi tot în două tururi, pentru a avea legitimitate şi susţinere totală din partea comunităţii. Deci mi se pare absolut firesc ca aşa cum cerem ca primarii să fie aleşi în două tururi şi preşedintele CJ să fie votat de toţi cetăţenii, tot în două tururi”, a declarat Eugen Tomac, la RFI.

El a subliniat că parlamentarii din PMP vor vota împotriva unei moţiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban.

„Categoric, votăm împotriva unei eventuale moţiuni, din motive de susţinere a Guvernului şi în primul rând, noi am cerut premierului Orban să-şi asume ferm, atunci când am dat votul pentru învestire, că va promova acest proiect şi iată că se întâmplă ceea ce ne aşteptam, Guvernul îşi pune pe masă mandatul şi îşi asumă revenirea pentru alegerea primarului în două tururi”, a adăugat Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici