Tomac şi Steriu vor să candideze în Bucureşti. PMP speră şi la aceste alegeri că Băsescu va candida

PMP face la sfârşitul lunii un sondaj pentru a vedea în ce măsură o candidatură a lui Traian Băsescu ar ajuta PMP, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PMP, afirmând că Eugen Tomac şi Valeriu Steriu vor să candideze în Bucureşti, la Camera Deputaţilor, în calcul fiind luat şi Robert Turcescu.

459 afișări
Imaginea articolului Tomac şi Steriu vor să candideze în Bucureşti. PMP speră şi la aceste alegeri că Băsescu va candida

Tomac şi Steriu vor să candideze în Bucureşti. PMP speră şi la aceste alegeri că Băsescu va candida

Cei doi preşedinţi executivi ai PMP, Eugen Tomac şi Valeriu Steriu, vor să candideze pe lista pe care PMP o va depune la Bucureşti, pentru Camera Deputaţilor, aripa PMP invocând procentul obţinut de Tomac la alegerilor locare din Bucureşti (7.38%, în Sectorul 1), iar aripa UNPR structurile de partid bine rodate din judeţele în care PMP fie a obţinut un scor slab, fie nu a avut candidaţi, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PMP.

PMP discută, de asemenea, şi o posibilă candidatură a lui Robert Turcescu la Camera Deputaţilor.

Noul PMP speră, aşa cum a făcut şi la alegerile locale, că Traian Băsescu va intra în competiţia electorală pentru a ridica scorul formaţiunii, însă liderul PMP ezită să ia o decizie înainte de a vedea ce spun analizele sociologice, fiind astfel trenată şi discuţia privind candidaţii care vor deschide listele pe care PMP le va depune în Bucureşti, au declarat surse din PMP pentru MEDIAFAX.

Liderul formaţiunii, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă, la Şcoala de Vară OTPMP că va candida la alegerile parlamentare dacă este în avantajul partidului şi că se vor face analize sociologice pentru a stabili acest lucru.

PMP speră să obţină, în Bucureşti, 4 mandate la Camera Deputaţilor şi 2 la Senat, potrivit estimărilor din partid, au precizat sursele citate.

Pe listele pe care PMP le va depune la Bucureşti, pentru că numărul mandatelor pe care speră să le obţină este redus, nu se vor regăsi personalităţi din societatea civilă.

Filialele PMP trebuie să transmită până pe 15 septembrie propunerile de candidaţi, urmând ca acestea să fie analizate, iar listele finale să fie validate de Traian Băsescu.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, le-a recomandat candidaţilor să aibă o meserie.

"Am făcut o recomandare şi anume: preşedinţii de organizaţii să recomande doritorilor să fie oameni care au o meserie. Când spun oameni care au o meserie nu mă refer la oameni care să aibă o diplomă, ci la oameni care să îşi fi practicat meseria şi care să fie politicieni liberi. Atunci când nu ai practicat o meserie şi te trezeşti proaspăt absolvent parlamentar nu vei face niciun rabat de la slugărnicia de a rămâne în politică cu orice preţ. Cei care au o meserie vor face politică relaxaţi, pentru că vor şti că, dacă nu mai ies parlamentari la legislatura următoare, dacă sunt verticali în faţa şefilor politici, au un refugiu în propria lor meserie", a declarat Traian Băsescu la finalul şedinţei Consiliului Executiv Naţional al PMP, în care s-a agreat termenul impus filialelor privind transmiterea către centru a CV-urilor candidaţilor propuşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici