Toţi consilierii locali PNL dintr-o comună din Prahova, excluşi din partid

Nouă consilieri locali ai PNL din comuna prahoveană Bălţeşti au fost excluşi din partid, iar primarului liberal al localităţii i s-a retras sprijinul politic, ei fiind acuzaţi că în campania electorală pentru Parlament l-au spriinit pe candidatul ARD Gabriel Sandu, fost ministru în Guvernul Boc.

720 afișări

Conducerea PNL Prahova a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în Delegaţia Permanentă a filialei judeţene s-a decis ca toţi cei nouă consilieri locali liberali din comuna prahoveană Bălţeşti să fie excluşi din partid întrucât în campania electorală pentru alegerile parlamentare l-au spriinit pe candidatul ARD Gabriel Sandu (PDL) în defavoarea candidatului USL Ion Luchian (PNL).

Ca urmare a deciziei de excludere din partid, cei nouă consilieri pierd mandatele de aleşi locali.

În plus, primarului liberal al comunei Bălţeşti, Ion Radu, PNL i-a ridicat sprijinul politic "pentru slaba implicare şi pentru colaborare dovedită cu candidatul ARD Gabriel Sandu", a afirmat preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca.

Întrebat de ce nu a fost dat afară din partid şi primarul, Mircea Roşca a răspuns: "Legea i-ar fi permis lui Radu Ion să plece la alt partid şi nu am vrut să-i dăm această satisfacţie".

Conform legii, consilierii locali excluşi din partid pierd mandatul, în schimb primarii excluşi se pot înscrie în altă formaţiune politică rămânând în funcţie.

În Colegiul uninominal 3 din Prahova, în care este inclusă comuna Bălţeşti, principalii candidaţi pentru un mandat de senator au fost liberalul Ion Luchian, medic, fost deputat, care în urma scrutinului din 9 decembrie a fost ales parlamentar cu 58% din voturi şi fostul ministru al Comunicaţiilor din Guvernul Boc, Gabriel Sandu (PDL), care a obţinut 29% din voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici