Traian Băsescu a vărsat o lacrimă la mormântul lui Grigore Vieru

Preşedintele Traian Băsescu, aflat într-o vizită la Chişinău, a depus flori la mormintele unor personalităţi, la Cimitirul Central din Chişinău, relatează site-ul info-prim.md, potrivit căruia şeful statului român ar fi vărsat o lacrimă la mormântul lui Grigore Vieru.

89 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a vărsat o lacrimă la mormântul lui Grigore Vieru

Traian Băsescu a vărsat o lacrimă la mormântul lui Grigore Vieru (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Traian Băsescu a fost însoţit de delegaţia de miniştri români, de predintele interimar Mihai Ghimpu şi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, relatează Info-Prim Neo.

Preşedintele a fost întâmpinat, la mormântul lui Grigore Vieru, de soţia şi fiul poetului, Raisa şi Călin Vieru, care i-au oferit şefului statului român cărţi ale poetului.

Întrebat dacă are o poezie preferată scrisă de Grigore Vieru, Traian Băsescu a spus că tot ce a scris poetul îi rămâne în inimă. "Nu pot avea o poezie preferată, pentru că Grigore Vieru nu le-a scris cu mâna, dar le-a scris cu sufletul", a răspuns preşedintele român. Şeful statului a mai spus că i-ar fi urat lui Grigore Vieru, dacă acesta ar mai fi trăit, să-i înveţe pe toţi, chiar şi pe cei care trăiesc în România, cum este să îţi iubeşti ţara, menţionează sursa citată, potrivit căreia Traian Băsescu vărsat o lacrimă.

Preşedintele a mers de asemenea la mormântul interpreţilor Ion şi Doina Aldea Teodorovici, unde s-a întâlnit cu mama artistei, Eugenia Marin. "Au trăit zilele pe care cred că au trebuit să le aibă, dar şi-au lăsat numele, şi-au lăsat cântecul", a spus Eugenia Marin, Traian Băsescu răspunzându-i că acest cuplu a devenit un adevărat simbol al românilor.

Traian Băsescu a mai depus buchete de flori la mormintele lui Ion Vatamanu, Gheorghe Ghimpu, Anton Crihan şi Nicolae Costin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici