Traian Băsescu: Când ai dosar pe abuz în serviciu, laşi ciocu’ mic, domnu’ Dragnea? Dragnea: Nu e cazul

Fostul şef de stat, Traian Băsescu, l-a întrebat, miercuri, pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, dacă lasă "ciocu’ mic" ştiind că are un dosar pe abuz în serviciu, Dragnea răspunzându-i că la el nu este cazul şi că de aceea se întâmplă ceea ce se întâmplă.

18656 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Când ai dosar pe abuz în serviciu, laşi ciocu’ mic, domnu’ Dragnea? Dragnea: Nu e cazul

Traian Băsescu: Când ai dosar pe abuz în serviciu, laşi ciocu’ mic, domnu’ Dragnea? Dragnea: Nu e cazul

"Iar îngrijorarea mea este că definiţia articolului 297 din Codul penal poate deveni un mijloc, un instrument de punere sub control a oamenilor politici. Când ştii că ai un dosar pe abuz în serviciu, laşi ciocu’ mic, domnu’ Dragnea?", a spus Băsescu la dezbaterea moţunii de cenzură depusă împotriva Cabinetului Grindeanu.

"La mine nu e cazul, domnu’ preşedinte. De aia se întâmplă ce se întâmplă", i-a răspuns Dragnea, de la prezidiul Camerei Deptaţilor.

"N-ai. Deci, atenţie, trebuie să fim atenţi legat de libertatea noastră de a face politică şi să nu creăm instrumente care să permită abuzul", a continuat Băsescu.

El a mai spus că în toate statele UE nu sunt mai multe de 100 de dosare pe abuz în serviciu, în timp ce în România DNA are în lucru 2700 de dosare pe abuz în serviciu.

"Aflăm din declaraţiile dânsei (a Laurei Codruţa Kovesi, n.r) că DNA are în lucru 2700 de dosare de abuz în serviciu, în afară de ceea ce este deja în instanţă, de cei care sunt condamnaţi şi aşa mai departe. Ştiţi ce înseamnă asta? Însumaţi abuzul de putere şi abuzul în serviciu din toate statele UE şi nu ştiu dacă veţi găsi 100 de astfel de dosare în instanţe", a mai spus Băsescu.

Băsescu: Dragnea, un "ayatollah"; Dragnea: Numai în România te înjură unul pe timpul tău

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au avut, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, un schimb de replici, Băsescu spunând că Dragnea e un "ayatollah" care spune Executivului ce să facă, iar acesta replicându-i că "numai în România te înjură unul pe timpul tău".

"Vom vota împotriva guvernului Grindeanu. Domnule, trebuie să vă hotărâţi ce fel de Executiv suntem. Suntem un Executiv în care ştim că am vorbit cu primul-ministru şi deciziile reflectă voinţa lui sau sunteţi un Executiv care aveţi la partid un ayatollah care spune ce e bine şi ce e rău", a spus Băsescu.

La încheierea discursului său, Băsescu a făcut din nou referire la "ayatollah".

"Doamnelor şi domnilor, vă mulţumesc pentru răbdare. Domnule ayatollah, vă mulţumesc pentru timp şi vă doresc o zi bună", a încheiat Băsescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, aflat la prezidiul Camerei Deputaţilor, i-a replicat lui Băsescu: "Domnule preşedinte, numai în România se poate întâmpa să te înjure unul pe timpul tău". El a făcut astfel trimitere la faptul că Traian Băsescu şi-a susţinit discursul din plen pe timpul alocat PSD.

"Da, şi numai în România un ayatollah poate să fie ortodox", i-a replicat la rândul său Băsescu.

În discuţie a intervenit şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aflat alături de Dragnea la prezidiu.

"Domnule preşedinte, eu i-am spus lui Dragnea să nu vă dea din timpul lor pentru că o să ajungeţi să-i luaţi la întrebări pe banii lor", a spus şi Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici