Hunor Kelemen, preşedintele UDMR: Preocuparea reală nu e soarta guvernului Grindeanu, ci dacă avem stat de drept

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de opoziţie împotriva guvernului Grindeanu, că preocuparea reală nu ţine de soarta Cabinetului, ci vizează întrebarea dacă în România există sau nu stat de drept.

1800 afișări
Imaginea articolului Hunor Kelemen, preşedintele UDMR: Preocuparea reală nu e soarta guvernului Grindeanu, ci dacă avem stat de drept

Kelemen: Preocuparea reală nu e soarta guvernului Grindeanu, ci dacă avem stat de drept (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Foto Mediafax)

"Pentru noi, în acest moment, preocuparea esenţială nu este soarta Guvernului Grindeanu, nu este dacă acest Guvern la nici 2 luni de la parlamentare mai are majoritate sau nu. Preocuparea noastră reală şi întrebarea pe care o pun este dacă în România anului 2017 există separarea reală a puterilor în stat sau dacă această separare este doar o ficţiune", a spus Kelemen.

"Răspusul mei este cât se poate de clar şi vă spun cu profundă tristeţe: în România este din ce în ce mai greu să spui că există stat de drept. De ani de zile nu mai putem vorbi de stat de drept", a adăugat Kelemen.

El a meţionat că există presupunerea rezonabilă că deciziile Justiţiei, în unele cazuri, au fost influenţate, precum există certitudinea clară că din cauza lipsei transparenţei instituţiilor drepturile fundamentale ale omului în România au fost afectate.

Kelemen a arătat că deputaţii şi senatorii UDRM se vor abţine la vot.

"Ce se va întâmpla cu guvernul Grindeanu nu mai are o importanţă deosebită. După toate greşelile Guvernului, nu se poate vota cu conştiinţa nici impotriva motiunii, nici în favoarea ei", a spus liderul Uniunii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici