Traian Băsescu, despre alegerile din 2009: Au murit copii şi te dai de ceasul morţii ce au făcut 4 beţivani

Fostul fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, la Sinaia, că atunci când în ţară au murit atâţia copii din cauza rujeolei, subiectul nu este „ce au făcut patru beţivani în noaptea alegerilor”, referindu-se la ancheta privind la alegerile din 2009.

6866 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, despre alegerile din 2009: Au murit copii şi te dai de ceasul morţii ce au făcut 4 beţivani

Traian Băsescu, despre alegerile din 2009: Au murit copii şi te dai de ceasul morţii ce au făcut 4 beţivani (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Întrebat despre desecretizarea arhivei SIPA, Traian Băsescu a vorbit despre cazurile copiilor care au murit din cauza rujeolei, susţinând că acesta ar trebui să fie subiectul, nu SIPA sau „ce au făcut patru beţivani în noaptea alegerilor”.

„Discutam cu nişte colegi înainte că s-a înregistrat al 27-lea copil care a murit de rujeolă. Se merge sub minciuna că epidemia a fost posibilă pentru că toţi copiii ăştia care s-au îmbolnăvit sau au murit, au murit pentru că nu au vrut părinţii să îi vaccineze. Este o mare minciună. Mulţi părinţi nu au putut să-i vaccineze pentru că nu a existat vaccinul nici la medicul de familie, nici în farmacii. Când auzi că în ţară au murit copilaşi, tu te dai de ceasul morţii despre ce făceau 4 beţivani în noaptea alegerilor. Sau marele subiect cu arhiva SIPA”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu a continuat, spunând că nu poate afirma că desecretizarea arhivei SIPA nu ar fi un subiect de dezbătut, dar că ar trebui discutat şi despre faptul că suntem în al patrulea an al exerciţiului bugetar al UE şi "guvernul nu a organizat o licitaţie pentru un tronson de autostradă sau de cale ferată modernizată".

„Măcar o singură licitaţie pentru regularizarea unui râu care cauzează inundaţii. Dar o ţinem de dimineaţa până seara cu fraudarea alegerilor din 2009. Ce sa fac? Să îl chem pe Geoană să fie preşedinte? Ce va constata comisia? Îl trimit pe Iohannis acasă la odihnă până îşi face Geoană mandatul? Păi îi paşte pericolul. Că dacă va stabili comisia asta faimoasă că a fost Geoană preşedinte în 2009, eu o să recunosc şi o să mai candidez o dată”, a spus fostul preşedinte Băsescu.

Traian Băsescu a fost prezent vineri la Sinaia, la şedinţa Colegiului Naţional al Partidului Mişcarea Populară (PMP) .

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici