Traian Băsescu, întâlnire cu Martin Schulz: Apreciez şi mai mult vizita dumneavoastră pentru că aţi fost şi în ţară

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu preşedintele PE, Martin Schulz, că apreciază şi mai mult vizita acestuia pentru faptul că a fost în ţară, dovedind astfel "interes pentru ce se întâmplă cu românii".

948 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, întâlnire cu Martin Schulz: Apreciez şi mai mult vizita dumneavoastră pentru că aţi fost şi în ţară

Traian Băsescu şi Martin Schulz (Imagine: Stefan Micsik/Arhiva Mediafax Foto)

"Faptul că aţi fost în ţară este un lucru care mă face să apreciez şi mai mult vizita dumneavoastră, pentru că este un semn de interes pentru ce se întâmplă cu românii", i-a spus preşedintele Băsescu preşedintelui Parlamentului European.

De asemenea, Martin Schulz a arătat că întâlnirea cu preşedintele Băsescu este una importantă, chiar dacă cei doi oficiali se întâlnesc şi la reuniunile Consiliului European. "Acolo uneori suntem de acord, alteori nu, dar cu siguranţă suntem de acord cu accesul României în Schengen", a afirmat Schulz.

Şeful statului i-a răspuns că românii îi sunt recunoscători liderului PE pentru sprijinul acordat României şi pentru înţelegerea realităţilor din ţara noastră.

Martin Schulz a ţinut şi să remarce frumuseţea Palatului Cotroceni. "Palatul dumneavoastră de aici este mai frumos decât cel pe care îl am eu la Bruxelles", a spus liderul PE.

"Vă mulţumesc, dar nu este al meu, este al poporului român", i-a răspuns preşedintele Băsescu râzând.

Cei doi vor susţine la finalul întrevederii şi o declaraţie de presă comună.

Preşedintele PE a participat marţi alături de premierul Victor Ponta la inaugurarea staţiei de epurare a apelor din oraşul Bumbeşti Jiu, după care s-a deplasat la Târgu Jiu, unde, împreună cu primarul oraşului şi prefectul judeţului, alături de alţi oficiali ai autorităţilor locale, a vizitat operele brâncuşiene.

Acesta a fost însoţit pe parcursul vizitei sale de ministrul mediului, Rovana Plumb şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Coloana Infinită a fost primul obiectiv pe care preşedintele PE l-a vizitat, el fiind întâmpinat aici de un grup de fete îmbrăcate în costume populare, care au cântat, pentru câteva minute, melodii tradiţionale gorjeneşti.

Martin Schulz a mers apoi în celălalt parc din oraş, unde se află Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor şi Poarta Sărutului.

Ulterior, Schulz s-a declarat foarte încântat de ceea ce a văzut şi a promis sprijinul său pentru autorităţile locale în demersul făcut pentru a include operele brâncuşiene în patrimoniul UNESCO.

Premierul Victor Ponta, care a venit împreună cu Schulz în Gorj, dar cu care nu a fost şi la operele Brâncuşiene pentru că a mers să îşi depună candidatura la Biroul Electoral Judeţean, s-a declarat foarte bucuros pentru că preşedintele PE a ajuns în judeţ. Prim-ministrul l-a numit pe Schulz "ambasador al lui Brâncuşi" şi a spus că speră pe sprijinul înaltului oaspete european pentru a include operele brâncuşiene în patrimoniul UNESCO.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat marţi seară că PDL va participa la discursul preşedintelui PE de la Parlament, dar nu va fi prezent la întâlnirea propusă de acesta, precizând că decizia este "urmare a implicării deschise" a preşedintelui Parlamentului European în campania electorală a lui Victor Ponta.

"Parlamentarii şi europarlamentarii PDL nu vor lua parte la întâlnirea propusă de preşedintele Parlamentului European, dl Martin Schulz, care ar fi urmat să aibă loc mâine, 31 octombrie. Această decizie a fost luată ca urmare a implicării deschise a preşedintelui Parlamentului European în campania electorală a domnului Victor Ponta, co-preşedinte al USL. PDL salută vizita preşedintelui Parlamentului European în România, iar parlamentarii săi vor lua parte la şedinţa comună a Camerelor legislativului României cu ocazia discursului pe care dl Martin Schulz îl va susţine la Bucureşti", se arată într-un comunicat PDL semnat de Blaga.

PDL consideră că prezenţa preşedintelui Parlamentului European la Târgu Jiu, în circumscripţia electorală unde candidează domnul Victor Ponta, "nu este compatibilă cu neutralitatea politică pe care o presupune înalta funcţie de preşedinte al legislativului european".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici