Preşedintele PE, în Parlament: Martin Schulz a primit distincţia Colanul Camerei Deputaţilor

Şedinţa Parlamentului consacrată vizitei preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, a început, miercuri, cu intonarea imnului european şi a imnului României. Martin Schulz a a primit distincţia Colanul Camerei Deputaţilor.

505 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PE, în Parlament: Martin Schulz a primit distincţia Colanul Camerei Deputaţilor

Martin Schulz (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 11:20 - Martin Schulz, a primit din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, distincţia Colanul Camerei Deputaţilor, după ce a susţinut un discurs în faţa paramentarilor români.

Martin Schulz a arătat că această distincţie a fost primită şi de Regele Mihai când a împlinit vârsta de 90 de ani.

"Este o încurajare pentru mine să ajung şi eu la 90 de ani", a adăugat preşedintele Parlamentului European.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat că acordarea acestei dinstincţii reprezintă o recunoaştere a activităţii desfăşurate de către preşedintele Parlamentului European şi pentru sprijinul acordat de către acesta României.

"Domnia sa este un prieten al României şi avem convingerea că o va face şi în continuare", a mai spus Valeriu Zgonea.

De la ora 11.30, va avea loc primirea oficialului european de către preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, urmată de o declaraţie de presă comună.

Schulz va avea, de la ora 15.45, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

Programul preşedintelui Parlamentului European va continua cu întâlnirea pe care o va avea cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, începând cu ora 16.30, după care Schulz va avea o întrevedere, începând cu ora 18.00, cu reprezentanţi ai mediului academic şi studenţi ai Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici