Traian Băsescu: Nu aş îndrăzni să sugerez anchetarea sau neanchetarea cuiva

Preşedintele Traian Băsescu a derclarat, marţi, referindu-se la dosarele de foşti şi actuali miniştri aflate la Comisia specială de la Cotroceni, că nu ar îndrăzni să sugereze anchetarea sau neanchetarea cuiva.

1 afișare
Imaginea articolului Traian Băsescu: Nu aş îndrăzni să sugerez anchetarea sau neanchetarea cuiva

Traian Băsescu: Nu aş îndrăzni să sugerez anchetarea sau neanchetarea cuiva

Băsescu a susţinut, după şedinţa CSAT, o declaraţie de presă în care a spus că nu ar risca să sugereze unui procuror să ancheteze sau să nu ancheteze pe cineva, pentru că ştie că mai devreme sau mai târziu aceste lucruri se află.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, referindu-se la miniştrii Tudor Chiuariu şi Paul Păcuraru, că "documentele care au venit la Palatul Cotroceni nu arată începerea urmăririi penale în ceea ce-i priveşte" şi că în dosare nu există niciun material prin care aceştia să fie acuzaţi.

"S-au făcut investigaţii în jurul domniilor lor, sunt declaraţii în dosare ale unor oameni, dar ei nu au fost puşi sub urmărire penală, pentru că legea nu permite acest lucru. Nu au nici calitate de învinuit, nu au nicio calitate în momentul de faţă în relaţie cu Parchetul", a spus Băsescu.

El a explicat că, pentru ca cei doi miniştri să poată da explicaţii în faţa procurorilor, "într-un dosar în care există fapte penale, dar ei nu se află puşi sub urmărire penală" este necesar avizul preşedintelui României, care se dă în baza unui referat al comisiei prezidenţiale.

Şeful statului a spus că şi el îi acuza pe Adrian Năstase şi pe procurori de abuz în cazul său, pe când era în opoziţie însă a menţionat că exista o stenogramă a unei discuţii purtate de demnitari PSD care "au stabilit" că este vinovat.

Băsescu a spus că tot ce solicita el când se discuta dosarul Flota era ca acesta să fie trimis în instanţă, singurul loc care putea stabili vinovăţia sau nevinovăţia sa.

"În instanţă îţi probezi nevinovăţia", a spus Băsescu care a adăugat că orice politician ar trebui în astfel de cazuri să ceară ca dosarul în care este implicat să ajungă cât mai repede în instanţă.

Băsescu a subliniat că nu a făcut intervenţii pe lângă procurori în cazurile care au ajuns la Preşedinţie şi a precizat că în dosarele privitoare la Adrian Năstase, Miron Mitrea şi Victor Babiuc urmărirea penală fusese deja începută, motivul care acestea au ajuns la Preşedinţie din nou fiind hotărârea Curţii Constituţionale din primăvară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici