Traian Băsescu, proaspăt cetăţean al Republicii Moldova, a anunţat pentru cine votează duminică la alegerile prezidenţiale

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat joi că va merge duminică la vot şi va vota cu Maia Sandu, îndemnându-i pe cetăţenii moldoveni care au cetăţenie română şi pe cei care muncesc în spaţiul UE să o voteze, afirmând că Igor Dodon va "îngropa" Republica Moldova în Uniunea Vamală a Moscovei.

3941 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, proaspăt cetăţean al Republicii Moldova, a anunţat pentru cine votează duminică la alegerile prezidenţiale

Băsescu: Votez Maia Sandu; Îi îndemn pe cetăţenii să o voteze, altfel Dodon va îngropa ţara (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

"Aş vrea ca astăzi, cu câteva zile înainte de votul decisiv din Republica Moldova care va avea loc duminică, 13 noiembrie, să-i îndemn pe toţi cetăţenii Republicii Moldova şi în mod special pe cei care deţin şi cetăţenie română şi mai special pe cei care trăiesc în România, cei 100.000, să meargă duminică la vot (…) şi să voteze Maia Sandu. Şi eu voi merge la vot şi vă aduc proba, sunt cetăţean al Republicii Moldova cu acte în regulă. Voi merge la vot şi voi vota Maia Sandu, ca soluţie de menţinere a cursului pro-european al Republicii Moldova", a declarat Băsescu.

Traian Băsescu a precizat că va merge la vot la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, împreună cu soţia sa, Maria.

Traian Băsescu i-a rugat şi pe moldovenii care au cetăţenie română şi lucrează în Italia, Franţa, Germania, în Marea Britanie, să meargă şi ei la vot şi "să voteze pentru cursul european al Republici Moldova, adică Maia Sandu".

Traian Băsescu a afirmat că Igor Dodon, contracandidatul Maiei Sandu, "va îngropa" Republica Moldova în Uniunea Vamală a Moscovei.

"Altfel, cu Dodon, Republica Moldova va fi îngropată în Uniunea Vamală a Moscovei, iar ce înseamnă Uninea Vamală pot vedea cu uşurinţă cetăţenii Republicii Moldova privind la Belarus care s-a ataşat de Uniunea Vamală, a respins orice discuţii cu UE, iar acum sărăcia în Belarus este la fel ca în Republica Moldova", a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu le-a reamintit moldovenilor că premergător acordului de asociere la UE Republica Moldova a primit dreptul de liberă circulaţie pentru cetăţenii săi în UE.

"Este un câştig pe care nu trebuie să rişte să îl piardă, iar cetăţenia română le-a dat dreptul să şi muncească pe teritoriul UE. Închei cu apelul la responsabilitate. Este reponsabilitatea cetăţenilor Republicii Moldova să îşi menţină prin votul lor, prin votul pentru Maia Sandu, să îşi menţină ţara pe un drum european", a spus liderul PMP.

Traian Băsescu a mai spus că PMP este singurul partid din România care are ca obiectiv unirea cu Republica Moldova, afirmând că PMP nu face parte din "grupul exaltaţilor" care crede că unirea se poate face în anul 2018 pentru că este un proces care trebuie asumat oficial de România şi care înseamnă şi schimbare de mentalităţi.

Băsescu a susţinut că în 2015-2016 procentul unioniştilor în Republica Moldova a ajuns de la 3% la 32%, în timp ce în România procentul acestora este între 75-80% constant.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici