Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova: Igor Dodon câştigă primul tur de scrutin. El şi Maia Sandu, candidatul proeuropean, se vor confrunta în turul doi - rezultate parţiale

Candidatul prorus, Igor Dodon, a obţinut 49,67% din voturi în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova, urmând să se confrunte cu Maia Sandu, un politician considerat proeuropean, care a primit 37%, în al doilea tur de scrutin, conform rezultatelor anunţate după numărarea de 92,4% din sufragii.

17005 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova: Igor Dodon câştigă primul tur de scrutin. El şi Maia Sandu, candidatul proeuropean, se vor confrunta în turul doi - rezultate parţiale

Igor Dodon, pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova

Candidatul prorus Igor Dodon se clasează pe primul loc în urma scrutinului prezidenţial din Republica Moldova, cu 48,71% din voturi, în timp de politicianul proeuropean Maia Sandu a obţinut 37,94%, potrivit rezultatelor anunţate luni la ora 1.43, după numărarea a 98,32% din voturi, de Comisia electorală.

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor (PSDM, stânga, prorus), avusese 52,56% după numărarea a 60% din voturi.

Dumitru Ciubaşenco (Partidul Nostru, PN, centru-stânga, proeuropean) este pe locul al treilea, cu 6,03% din voturi.

Pe locurile următoare sunt Iurie Leancă (Partidul Popular European, PPEM, centru-dreapta), cu 3,5%, Mihai Ghimpu (Partidul Liberal, PLM), cu 2,4%, Valeriu Ghileţchi (independent), cu 1,13%, Maia Laguta (independent), cu 0,85%, Silvia Radu (independent), cu 0,39% şi Ana Guţu (Partidul Dreapta, centru-dreapta, unionist), cu 0,18%.

Prezenţa la urne a fost, conform datelor preliminare, de 48,9% din totalul persoanelor cu drept de vot.

Dacă Igor Dodon nu va obţine peste 50% din voturile exprimate, va ajunge în turul doi, alături de Maia Sandu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici