Decizia FBI de a relua ancheta emailurilor lui Hillary Clinton nu e conform politicii Departamentului de Justiţie

Decizia directorului FBI, James Comey, de a informa Congresul în privinţa reluării anchetei în cazul emailurilor lui Hillary Clinton nu este compatibilă cu practicile de lungă durată ale Departamentului, avertizează oficiali ai Justiţiei americane, citaţi de Washington Post.

3378 afișări
Imaginea articolului Decizia FBI de a relua ancheta emailurilor lui Hillary Clinton nu e conform politicii Departamentului de Justiţie

Decizia FBI de a relua ancheta emailurilor lui Hillary Clinton nu e conform politicii Departamentului de Justiţe (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

Comey a declarat oficialilor Departamentului de Justiţie că intenţionează să informeze legislatorii în privinţa descoperirii noilor emailuri. Oficialii Justiţiei din SUA i-au răspuns că poziţia departamentului este de a”nu face comentarii în privinţa unei investigaţii în curs. Şi de a nu lua măsuri care pot fi considerate că ar influenţa alegerile”.

”Directorul Comey ne-a înţeles poziţia. Am luat cunoştinţă de asta din partea liderilor Justiţiei. Acest fapt a fost comunicat FBI-ului, iar Comey a luat independent decizia. El operează independent de Departamentul de Justiţie”, a mărturisit sub protecţia anonimatului un membru al Departamentului de Justiţie din SUA.

Biroul Federal pentru Investigaţii a transmis vineri o notificare oficială Comisiei Juridice a Senatului SUA în legătură cu ancheta care vizează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de mail privat în timp ce era secretar de Stat.

Comey a decis să informeze Congresul din SUA că va relua ancheta în cazul mailurilor private utilizate de candidatul democrat la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, în timp ce deţinea funcţia de secretar de Stat american din dou motive: un simţ al obligaţiilor legislatorilor şi o preocupare în faţa unor eventuale acuzaţii de muşamalizare a anchetei, din partea presei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici