Nou sondaj privind alegerile prezidenţiale din SUA: 51% dintre americani afirmă că ar vota pentru Hillary Clinton, 37% că ar vota cu Trump

Hillary Clinton, candidata Partidului Democrat la preşedenţia Statelor Unite, are un avantaj de 14% în faţa contracandidatului ei, republicanul Donald Trump, cu 51% dintre respondenţii afirmând că ar vota pentru Clinton, în timp ce 37% îl preferă pe Trump, arată datele unui sondaj AP-GfK.

3422 afișări
Imaginea articolului Nou sondaj privind alegerile prezidenţiale din SUA: 51% dintre americani afirmă că ar vota pentru Hillary Clinton, 37% că ar vota cu Trump

Nou sondaj privind alegerile prezidenţiale din SUA: 51% dintre americani afirmă că ar vota pentru Hillary Clinton, 37% că ar vota cu Trump

Marea majoritate a alegătorilor consideră că Hillary Clinton s-a descurcat mai bine decât Trump în cadrul celor trei dezbateri electorale, 69% dintre respondenţi fiind de această părere, în timp ce doar 29% îl indică pe Trump drept câştigător.

Modul în care democrata s-a descurcat la dezbateri ar fi putut influenţa şi preferinţele de vot ale republicanilor, în condiţiile în care 9% dintre respondenţii cu preferinţe republicane au indicat că se gândesc să o susţină pe Clinton.

Votanţii sunt tot mai mult de părere că Hillary Clinton va câştiga scrutinul. Potrivit sondajului, 74% dintre americani sunt de părere că reprezentanta Partidului Democrat va câştiga alegerile, faţă de 63% în luna septembrie.

Sondajul online a fost efectuat în perioada 20-24 octombrie, pe un eşantion de 1.546 de adulţi, inclusiv 1.212 posibili votanţi. Marja de eroare a sondajului este de plus/minus 2,75%.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici