Traian Băsescu şi soţia sa au vizitat Moscheea Omeyazilor

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa au vizitat, marţi, Moscheea Omeyazilor din Damasc, fiind însoţiţi în turul lor de preşedintele Siriei şi de soţia acestuia, la final cei patru făcând un tur prin bazarul de mirodenii şi dulciuri.

27 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu şi soţia sa au vizitat Moscheea Omeyazilor

Traian Băsescu şi soţia sa au vizitat Moscheea Omeyazilor (Imagine: Mediafax/AFP)

Şeful statului şi soţia acestuia, precum şi întreaga delegaţie română au purtat pe parcursul vizitei la moschee încălţări speciale, iar femeile aveau capul acoperit şi au fost îmbrăcate cu veşminte tradiţionale pentru astfel de ocazii.

Şeful statului român s-a arătat impresionat de faptul că în ansamblul arhitectonic al acestui lăcaş de cult se află şi simboluri creştine. Tot în moschee şefii de stat au văzut şi locul unde se află depus capul lui Ioan Botezătorul. Moscheea Omeyazilor este cea de-a patra moschee ca importanţă a Islamului.

După vizitarea moscheii, cei doi şefi de stat şi soţiile acestora au pornit într-un tur al bazarului din zona centrală a Damascului, numit bazarul de mirodenii şi dulciuri.

La ieşirea din moschee cei doi şefi de stat au fost întâmpinaţi de o mulţime de pelerini musulmani care au început să scandeze "Allah, Siria, Bashar şi doar atât". Şefii de stat au fost întâmpinaţi cu aplauze de către comercianţii bazarului, iar soţiile au primit în dar dulciuri de la aceştia.

De altfel, intrarea la Moscheea Omeyazilor a fost blocată pe tot parcursul dimineţii, astfel că pelerinii veniţi să se roage la cel mai important simbol al credinţei musulmane din Damasc au fost nevoiţi să aştepte încheierea vizitei şefului statului român pentru a putea intra în moschee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici