Traian Băsescu: Zâmbetele afişate de Turcan şi Barna la UDMR, un rânjet de neputinţă şi slugărnicie

Senatorul PMP Traian Băsescu i-a criticat duminică pe liderii PNL şi USR care nu au reacţionat la declaraţiile făcute de liderii UDMR, afirmând că ”zâmbetele afişate de Turcan şi Barna la congresul UDMR sunt doar un rânjet de neputinţă şi slugărnicie” faţă de Uniune.

3952 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: Zâmbetele afişate de Turcan şi Barna la UDMR, un rânjet de neputinţă şi slugărnicie

Traian Băsescu: Zâmbetele afişate de Turcan şi Barna la UDMR, un rânjet de neputinţă şi slugărnicie

”Opoziţia la Congresul UDMR! Sâmbătă, la Cluj, s-a desfăşurat Congresul UDMR. Invitaţi şi prezenţi au fost reprezentanţi PSD, ALDE, PNL şi USR. De bună seamă, este de înţeles prezenţa PSD şi ALDE, pentru că UDMR este un pilon de sprijin esenţial în îndeplinirea politicilor şi blestemăţiilor de guvernare ale PSD şi ALDE. Întrebarea este ce căutau la acest Congres repezentanţii PNL şi USR care declară că sunt împotriva politicilor PSD-ALDE-UDMR? Mai mult, nici Raluca Turcan şi nici Dan Barna nu au avut reacţii la declaraţiile neconstituţionale, autonomiste sau la declaraţiile de utilizare a steagului Ungariei în Ţinutul Secuiesc şi multe alte abordări jignitoare la adresa României, făcute de liderii UDMR. Zâmbetele afişate de Raluca Turcan şi Dan Barna la congresul UDMR sunt doar un rânjet de neputinţă şi slugărnicie faţă de o formaţiune politică ce s-a transformat în ultima vreme în trâmbiţă a revizionismului propagat de Budapesta.
Tupeul liderilor UDMR de a jigni constant România în ultima vreme nu mă surprinde, dar laşitatea unor lideri politici români ce se pretind a fi opozanţi ai alianţei PSD-ALDE-UDMR este jalnică. Nici Raluca Turcan şi nici Dan Barna nu au avut curaj să le atragă atenţia în plin congres asupra derapajelor inacceptabile ale UDMR”, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook..

Congresul UDMR a adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi că steagul roşu, alb şi verde este simbol naţional propriu al comunităţii maghiare din România, alături de steagul Ţinutului Secuiesc, de imnul Ungariei şi de imnul Ţinutului Secuiesc

Relaţia majoritate - minoritate din România trebuie să fie soluţionată pe termen lung, iar cheia este legalizarea autonomiei, care nu se îndreaptă împotriva nimănui, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici