FOCUS  Transformarea PSD, pentru Iohannis: De la un partid toxic la unul care dă dovadă de maturitate politică

PSD s-a metamorfozat, pentru Klaus Iohannis, de la un partid care, „în ciuda încercărilor disperate de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid nereformat şi toxic”, la o formaţiune care poate lua decizii mature în interesul românilor.

14607 afișări
Imaginea articolului Transformarea PSD, pentru Iohannis: De la un partid toxic la unul care dă dovadă de maturitate politică

Sursa foto: MediafaxFoto

„După cum ne-a obişnuit în ultimii 30 de ani, PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid nereformat şi toxic”, spunea pe 21 octombrie 2020 Klaus Iohannis.

O lună mai târziu, pe 24 noiembrie 2020, şeful statului îi îndemna pe români să nu voteze PSD la alegerile parlamentare.

„Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârşit, definitivă! Este timpul ca, uniţi, cetăţenii acestei naţiuni şi forţele politice reformatoare, împreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a ţării noastre. Este timpul să construim România Normală”, era îndemnul lui Iohannis.

Un an mai târziu, abordarea lui Klaus Iohannis era schimbată în totalitate. Adversarul românilor nu mai era PSD, ci USR.
Şeful statului afirma că cei de la USR „au fost crizatorii. Cei care în loc să facă reforme au produs crize. Asta este situaţia la noi. Acum trebuie să ne apucăm de treabă şi trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi”.

Social-democraţii au început să fie priviţi de preşedintele Iohannis ca o soluţie pentru guvernarea ţării.

„Trebuie să găsim o soluţie, România trebuie să fie guvernată. Pandemie, criza preţurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva, evident, este Guvernul României. Aşadar, este nevoie de soluţii şi este momentul pentru decizii mature. Este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice. Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature şi să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate şi responsabilitate”, menţiona Iohannis după ce guvernul Cîţu a picat în Parlament.

Mai mult, în discursul susţinut cu prilejul Zilei Naţionale a României, Iohannis a ţinut să explice motivul pentru care PSD a ajuns la guvernare.

„Astăzi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluţie reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu preţul unor compromisuri personale şi doctrinare dificile”, preciza şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici