Traseismul politic, condamnat de UDMR: nu foloseşte funcţionării administraţiei publice locale

UDMR: Guvernul subordonează administraţia publică locală intereselor politice dacă adoptă, în forma publicată, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

123 afișări
Imaginea articolului Traseismul politic, condamnat de UDMR: nu foloseşte funcţionării administraţiei publice locale

Traseismul politic, condamnat de UDMR: nu foloseşte funcţionării administraţiei publice locale

Prin proiectul de OUG, pus în transparenţă de Ministerul Afacerilor Interne, privind comasarea celor două alegeri în data de 9 iunie, coaliţia schimbă regulile jocului în timpul jocului şi riscă să scadă credibilitatea şi predictibilitatea în administraţia publică locală, a spus liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Acest proiect de act normativ ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte constituţionalitatea şi este, evident, motivat politic, încurajând traseismul politic, adaugă acesta.

”Credibilitatea şi buna funcţionare a serviciului public pentru cetăţeni şi a administraţiei publice locale ar trebui să fie o prioritate”, a declarat Cseke Attila.

Alegerile pentru administraţia publică locală s-ar organiza simultan cu alegerile europarlamentare, în 9 iunie, urmând ca actualii primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, dar şi preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene să îşi păstreze mandatele până la expirarea acestora în toamnă, chiar dacă se înscriu în alt partid.

În această perioadă de tranziţie, atrage atenţia Cseke Attila, proiectul de act normativ al coaliţiei ar permite traseismul politic, ar permite primarilor să se înscrie dintr-un partid la altul şi să candideze ca membri ai partidului nou ales.

Actul normativ este motivat politic şi nu ajută buna funcţionare a administraţiei publice locale din România. Cine vrea să schimbe partidul, trebuie să îşi asume faptul că de la începutul campaniei electorale şi până la mijlocul lunii octombrie nu mai este primar.

„Nu poţi fi primar liberal şi candidat de primar social-democrat, sau invers, nu este corect faţă de alegători. UDMR nu susţine acest proiect de act normativ şi va vota şi în Parlament în acest sens”, a conchis senatorul UDMR, Cseke Attila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cseke,
traseism,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici