Tudorel Toader, despre cele două protocoale MJ-SRI: Nu am reuşit să mă uit pentru că am avut alte urgenţe

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că nu a avut timp să verifice ce este cu cele două protocoale încheiate între Ministerul Justiţiei şi SRI, dar că în general are o problemă cu acele înţelegeri care afectează procesul de justiţie.

99 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, despre cele două protocoale MJ-SRI: Nu am reuşit să mă uit pentru că am avut alte urgenţe

Tudorel Toader, despre cele două protocoale MJ-SRI: Nu am reuşit să mă uit pentru că am avut alte urgenţe

"Nu am reuşit dimineaţă să mă uit pentru că am avut alte urgenţe de rezolvat, dar plecând de la CSM sigur voi verifica", a spus ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă este semnatarul protocoalelor, Toader a răspuns “Categoric nu. Da, în spaţiul public cineva, căruia nu vreau să i spun numele, spunea ministrul Toader a semnat şase protocoale. Acum, protocoalele acestea, vă rog să fiţi de acord, noi luăm atitudine şi le blamăm şi vom vedea juridic ce le facem protocoalele care au avut implicaţie în activitatea de înfăptuire a justiţiei Eu am semnat ca decan al Facultăţii de Drept de la Iaşi un protocol cu CSM pentru că studenţii de la drept au în planul de învăţământ disciplină obligatorie practică de specialitate anul 3 la parchete, anul 4 la instaţe. L-am semnat cu CSM protocol în baza căruia parchetele, instanţele primesc studenţii să facă practică, Era un protocol benefic formării profesionale. Noi vorbim doar de cele din activitatea de înfăptuire a justiţiei", a mai afirmat Toader, la intrarea la CSM.

Forumul Judecătorilor a publicat, duminică, un răspuns de la Ministerul Justiţiei, în care se menţiona faptul că instituţia condusă de Tudorel Toader are încheiate protocoale cu SRI.

„La nivelul Ministerului Justiţiei există două protocoale clasificate încheiate între Ministerul Justiţiei şi Serviciul Român de Informaţii. Primul protocol de colaborare încheiat exclusiv pe problema Prevenirii şi Combaterii Terorismului, iar al doilea protocol reprezintă organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului", se arată în răspunsul Ministerului Justiţiei transmis Forumului Judecătorilor.

Tot în răspunsul transmis Forumului, se arată faptul că, având în vedere caracterul nepublic al unor astfel de documente, informaţiile sunt „exceptate de la liberul acces al persoanelor”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici