Tudose: Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face miercuri prin OUG / Dragnea: Premierul nu s-a opus pachetului de măsuri fiscale / Vicepremierul Stănescu: Am căzut de acord cu o anumită formulă

Premierul Mihai Tudose a precizat, marţi, la Parlament, că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face prin OUG, care urmează a fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, ora 15.00.

12247 afișări
Imaginea articolului Tudose: Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face miercuri prin OUG / Dragnea: Premierul nu s-a opus pachetului de măsuri fiscale / Vicepremierul Stănescu: Am căzut de acord cu o anumită formulă

Tudose: Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face miercuri prin ordonanţă de urgenţă

Întrebat dacă vor fi trecute contribuţiile de la angajator la angajat, Tudose a răspuns afirmativ.

Întrebat dacă acest transfer se va face prin OUG sau prin proiect legislativ, Tudose a precizat că se va face prin OUG.

Tudose a negat că ar fi existat nemulţumiri din partea primarilor legate de măsurile fiscale pe care Guvernul intenţionează să le adopte.

Premierul a spus că şedinţa de Guvern va avea loc miercuri la ora 15.00.

Dragnea: Tudose nu s-a opus pachetului de măsuri fiscale

Liderul PSD Liviu Dragnea a negat, marţi, că premierul Mihai Tudose s-ar fi opus adoptării pachetului de măsuri fiscale.

Întrebat dacă Tudose s-a opus, în cadrul întrevederii de luni, de la Vila Lac, adoptării pachetului fiscal, Dragnea a răspuns: „Nu”.

Liderul PSD a evitat să răspundă întrebării jurnaliştilor referitoare la amânarea a două şedinţe de Guvern în care pachetul de măsuri fiscale ar fi trebuit discutat şi adoptat. El a menţionat că nu va da declaraţii în cursul zilei de marţi.

Dragnea şi Tudose au participat, marţi, la plenul comun.

Vicepremierul Stănescu, despre măsurile fiscale: Am căzut de acord cu o anumită formulă; toată lumea e de acord

Ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, a declarat, marţi, la Parlament, referindu-se la măsurile fiscale pe care Guvernul intenţionează să le adopte, că au existat discuţii în coaliţie şi cu specialiştii şi că s-a căzut de acord asupra unei anumite formule.

Întrebat de ce s-a amânat şedinţa de Guvern de luni, în care ar fi trebuit să se discute şi adopte măsurile fiscale, Stănescu a răspuns: „Pentru că am avut foarte multe discuţii pe această temă. Codul fiscal e un lucru foarte important”.

„Sigur că am avut discuţii cu specialişti, în coaliţie, am căzut de acord cu o anumită formulă şi toată lumea e de acord şi se va intra în şedinţa de Guvern de mâine (miercuri, n.r)”, a spus Stănescu.

Întrebat dacă premierul Tudose a anunţat că nu vrea să mai dea OUG pentru acest pachet fiscal, Stănescu a răspuns: „Nu. Nu ştiu de asta. Întrebaţi-l pe premier, nu ştiu să vă spun”.

Stănescu: Codul administrativ, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de săptămâna viitoare

Ministrul Dezvoltării, vicepremierul Paul Stănescu, a precizat, marţi, că proiectul de HG privind Codul administrativ va figura pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de săptămâna viitoare, proiectul urmând a fi trimis ulterior Parlamentului, care îl va dezbate şi va decide forma finală.

„Codul administrativ, 99,9% va intra în şedinţa de Guvern nu cea de mâine, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare”, a spus Stănescu.

Întrebat despre prevederea potrivit căreia procurorii nu vor mai putea ancheta oportunitatea actelor normative adoptate de Guvern, Stănescu a răspuns: „E un proiect de Hotărâre, el va veni în Parlament, Parlamentul va dezbate şi va decide”.

„Nu mă puneţi să mă antepronunţ. O să vedeţi forma, e deja pe site. Va fi proiect de HG şi va merge în Parlament ca Parlamentul să decidă”, a mai spus Stănescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici