Turcan: Ar fi fost suficient să mi se spună că locul în echipa lui Boc trebuie dat către tabăra Blaga

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de Pro TV, că i-a produs amărăciune schimbarea de opţiune a lui Emil Boc în privinţa prezenţei sale în echipa de conducere a partidului şi că a aflat aceasta abia când trebuia să susţină discursul de candidatură.

688 afișări
Imaginea articolului Turcan: Ar fi fost suficient să mi se spună că locul în echipa lui Boc trebuie dat către tabăra Blaga

Turcan: Ar fi fost suficient să mi se spună că locul în echipa lui Boc trebuie dat către tabăra Blaga (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Ea a precizat că a luat decizia de a candida pentru funcţia de vicepreşedinte al PDL după ce a avut două discuţii cu preşedintele partidului, iar Emil Boc şi şi-a exprimat dorinţa de a face parte din echipă.

"Ulterior, această opţiune s-a schimbat şi n-a mai avut loc o altă discuţie. Practic, a fost, aşa, o sacrificare a unui membru al echipei, în condiţiile unui vot politic, ştiind că voturile mele trebuie să se ducă la un alt coleg. Mi-a produs amărăciune această mişcare, mai ales că eu sunt un om politic care înţelege condiţionalităţile ocupării unei funcţii de conducere în acest context", a adăugat deputatul PDL în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV.

Raluca Turcan a mai spus că ar fi fost suficent să existe o discuţie faţă în faţă în care să i se spună că locul său în echipa lui Boc trebuie dat unui democrat-liberal din tabăra lui Vasile Blaga.

"Aşa cum am spus, există un vot politic şi există diverse raţiuni. Ar fi fost absolut suficient să existe o discuţie faţă în faţă şi să mi se spună: «locul pe care tu ar trebui să-l ocupi în echipa mea trebuie să fie dat unui coleg din tabăra lui Vasile Blaga pentru binele partidului» şi aş fi înţeles", a menţionat ea.

Întrebată când a aflat despre faptul că a fost lăsată în afara listei lui Emil Boc, Turcan a răspuns: "În momentul în care trebuia să-mi susţin discursul de susţinere a candidaturii mele la funcţia de vicepreşedinte".

Turcan a apreciat totodată că "tensiunea de la Convenţie a dat o încărcătură mult mai războinică" declaraţiei pe care ea a făcut-o, că votul la o convenţie este unul politic. "Aşa şi este, este normal ca un vot să reflecte viziunea preşedintelui partidului, este normal să aibă loc negocieri, în acelaşi timp nu cred că este normal şi de acceptat să împingi un membru al echipei într-o înfrângere", a adăugat ea.

"Discuţiile le-am avut cu preşedintele partidului, care şi-a exprimat dorinţa de a face parte din echipa dumnealui. Faptul că acest lucru s-a schimbat mi-a produs amărăciune, mi s-a părut incorect, însă viaţa merge înainte. Sunt foarte multe raţiuni pentru a-ţi creiona o echipă de conducere a partidului în acest moment dificil de guvernare", a mai spus Raluca Turcan.

Solicitată să precizeze dacă i s-a propus un post de ministru în schimbul renunţării la candidatură, Raluca Turcan a răspuns negativ.

"Nu mi s-a propus, pentru că eu nu sunt genul de om care să privească politica ca o formă de troc, candidezi la ceva, nu obţii, primeşti ceva în schimb. Pe de o parte, nu am fost anunţată că am fost sacrificată din echipa preşedintelui Boc, iar pe de altă parte cred realmente că nu funcţia defineşte traiectoria unui om politic, funcţia este importantă, însă nu suficientă", a subliniat ea.

Referitor la faptul că numele său a fost vehiculat pentru Ministerul Muncii, Raluca Turcan a spus că nu a fost contactată şi că se îndoieşte că acest lucru s-ar întâmpla.

Duminică, la Convenţia Naţională a PDL, deputatul Raluca Turcan a renunţat la candidatura pentru secretar executiv al partidului, după ce nu a obţinut suficiente voturi pentru a obţine un post de vicepreşedinte.

Ea a argumentat retragerea din cursă prin faptul că alegerile pentru funcţiile de conducere au fost "coordonate politic" de către preşedintele PDL, Emil Boc.

În replică, Emil Boc declara că la alegeri a contat ceea ce au decis democrat-liberalii în cabina de vot, adăgând că a discutat cu Raluca Turcan şi nu avea niciun fel de probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici