UDMR, dispusă la consultări cu grupări ale maghiarilor

UDMR vrea să aibă consultări cu grupări din afara Uniunii, inclusiv pe tema participării la alegerile pentru Parlamentul European, pentru a nu risca reprezentarea maghiarilor la Bruxelles, a declarat preşedintele UDMR, Marko Bela.

1 afișare
Imaginea articolului UDMR, dispusă la consultări cu grupări ale maghiarilor

UDMR, dispusă la consultări cu grupări ale maghiarilor

El a afirmat că, din acest motiv, Uniunea este deschisă la "anumite discuţii" privind participarea la alegerile pentru Parlamentul European.

Referitor la scopul invitaţiei adresate episcopului Laszlo Tokes, Marko a precizat că scopul este de a stabili un anumit cadru de colaborare, anumite priorităţi comune şi de a discuta şi despre lista pentru Parlamentul European.

"Putem discuta inclusiv modificarea listei", a spus el, menţionând, însă, că în ceea ce priveşte participarea la alegerile pentru Parlamentul European există niste condiţii, printre care "semnăturile care deja au fost predate, nu se mai poate reveni la ele".

Întrebat în legătură cu numărul de locuri pe care Uniunea ar fi dispusă să le cedeze, Marko Bela a spus că organizaţia pe care o conduce are "posibilităţile limitate", putând să obţină în alegeri două, maximum trei, locuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici