UDMR nu are obiecţii faţă de asumarea pe Codul Muncii, dacă îi sunt acceptate modificările

UDMR nu are nicio obiecţie în privinţa procedurii asumării răspunderii dacă propunerile Uniunii de amendare a proiectului Codului Muncii vor fi acceptate de partenerii de coaliţie, a declarat, marţi, de liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, după întâlnirea cu premierul Emil Boc.

28 afișări
Imaginea articolului UDMR nu are obiecţii faţă de asumarea pe Codul Muncii, dacă îi sunt acceptate modificările

UDMR nu are obiecţii faţă de asumarea pe Codul Muncii, dacă îi sunt acceptate modificările (Imagine: Bogdan maran/Mediafax Foto)

"Ceea ce am discutat şi până acum în coaliţie, la concedierile colective am dori ca acei angajaţi care au fost concediaţi să aibă prioritate, luând în considerare şi pregătirea profesională", a menţionat deputatul.

Potrivit afirmaţiilor sale, un alt subiect adus în discuţie de Uniune este necesitatea ca neîncheierea contractelor individuale de muncă să fie considerate de noua legislaţie contravenţie, şi nu infracţiune, concomitent cu creşterea cuantumului amenzilor.

"În mod repetat, dacă un angajator nu încheie un contract individual de muncă cu acel angajat, va fi sau nu sancţionat ca şi infracţiune, deci cu puşcărie şi amendă penală sau va rămâne la nivel de contravenţie şi cu o sumă mai mare. Propunerea noastră este că nu ar trebui să fie infracţiune, ci ar trebui să mărim amenzile", a spus liderul deputaţilor UDMR.

El a susţinut că este în interesul şi în protecţia salariatului, până la urmă, să aibă un contract de muncă pentru a beneficia şi de asigurări de sănătate şi de celelalte drepturi.

Chestionat dacă aceste propuneri au fost acceptate de PDL, Mate Andras Levente a răspuns că acest subiect este încă în discuţie.

"Urmează să discute şi cu colegii de la UNPR şi până la urmă vom avea o variantă finală şi vom vedea dacă se acceptă în întregime propunerile noastre", a afirmat deputatul.

Întrebat dacă parlamentarii UDMR au ridicat obiecţii în legătură cu asumarea răspunderii pentru noul Cod al Muncii, Mate Andras Levente a răspuns negativ.

"În principiu, dacă se ajunge la această variantă, nu vedem, deocamdată, nicio obiecţie în această procedură", a arătat liderul deputaţilor UDMR.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare propun asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, precizând că în perioada următoare vor avea loc consultări şi cu grupurile parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici