UDMR nu e de acord cu îngheţarea pensiilor şi se va abţine la vot la bugetul asigurărilor de stat

Parlamentarii UDMR nu pot fi de acord cu îngheţarea pensiilor şi se vor abţine la votul asupra bugetului asigurărilor de stat pe 2010, a declarat, miercuri, la dezbaterea din comisiile de muncă şi sănătate, deputatul UDMR Kerekeş Karoly.

17 afișări
Imaginea articolului UDMR nu e de acord cu îngheţarea pensiilor şi se va abţine la vot la bugetul asigurărilor de stat

UDMR nu e de acord cu îngheţarea pensiilor şi se va abţine la vot la bugetul asigurărilor de stat (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Deputatul UDMR a precizat că liderii UDMR vor iniţia discuţii cu conducerea Ministerului de Finanţe şi partenerii de guvernare pe această temă.

"Nu putem accepta îngheţarea pensiilor (...). Conducerea UDMR va iniţia discuţii cu conducerea Ministerului Finanţelor, partenerii de guvernare. Până atunci, UDMR se va abţine de la votul asupra punctului de pensie şi, la final, de la votul asupra bugetului asigurărilor sociale", a afirmat deputatul UDMR.

Parlamentarii PSD şi PNL vor vota împotriva acestui buget al asigurărilor sociale de stat pe 2010 dacă amendamentelor lor nu vor fi acceptate, au declarat şi deputaţii Ioan Cindrea (PSD+PC) şi Victor Paul Dobre (PNL).

Cindrea a arătat că prin acest proiect de buget valoarea punctului de pensie scade la 39,9% din salariul mediu brut, deşi există o lege care prevede că acest punct de pensie nu poate fi mai mic de 45% din salariul mediu brut.

PSD este nemulţumit şi de faptul că numărul biletelor de tratament scade drastic şi că bugetul de şomaj este construit pe date nerealiste.

"Este un buget rupt de realitate şi, dacă nu se vor fi acceptate amendamentele, nu-l vom vota", a spus Cindrea.

Victor Paul Dobre a spus că bugetul asigurărilor sociale de stat este construit în afara oricăror prevederi legale.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a prezentat, miercuri, la comisii, proiectul bugetului asigurărilor de stat pe 2010, arătând că valoarea punctului de pensie va fi 732,8 lei, pensia medie de 701,2 lei, iar numărul pensionarilor 4 690.000, iar pensiile vor fi păstrate la nivelul celor din 2009.

Şeitan a menţionat că rata medie a şomajului va fi de 7,3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici