UDMR nu va susţine o moţiune de cenzură în urma angajării răspunderii Guvernului pe coduri

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii UDMR nu vor adera la vreo moţiune de cenzură în urma asumării răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului pentru proiectul Codului civil şi pentru proiectul Codului penal.

14 afișări
Imaginea articolului UDMR nu va susţine o moţiune de cenzură în urma angajării răspunderii Guvernului pe coduri

UDMR nu va susţine o moţiune de cenzură în urma angajării răspunderii Guvernului pe coduri (Imagine: Mediafax Foto)

"Noi am declarat, încă de săptămâna trecută, că, dacă textul codurilor coicide cu ce am convenit în comisia comună a celor două Camere, luând în considerare şi urgenţa adoptării acestor legi, nu vom depune o moţiune de cenzură cu toate că nu suntem, în principiu, de acord cu asumarea răspunderii", a afirmat Marko Bela.

El a menţionat că textele pentru care premierul şi-a asumat, în numele Guvernului, răspunderea în Parlament, "acoperă ceea ce s-a convenit în comisia comună", motiv pentru care parlamentarii Uniunii nu vor adera la o moţiune de cenzură.

Guvernul şi-a asumat răspunderea, luni, în faţa Parlamentului, asupra Codului penal şi a Codului civil.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii au reconfirmat în BPC decizia de a depune două moţiuni de cenzură pentru codurile penal şi civil, menţionând că PNL vrea să obţină semnături nu doar de la UDMR, ci şi din partea celor care nu sunt de acord cu codurile.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici