Udrea: Am avut discuţii cu Cioabă, PMP îşi doreşte un parteneriat cu comunitatea romă

Deputatul Elena Udrea a declarat, luni, că a discutat cu Dorin Cioabă, autointitulatul rege internaţional al romilor, precizând că PMP îşi doreşte un parteneriat benefic pentru România cu comunitatea romă, pentru integrarea reprezentanţilor acesteia.

225 afișări
Imaginea articolului Udrea: Am avut discuţii cu Cioabă, PMP îşi doreşte un parteneriat cu comunitatea romă

Dorin Cioabă (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Udrea a spus că a avut discuţii cu reprezentantul comunităţii rome din România. "Cred că trebuie să vină vreme când clasa politică trebuie să fie resposnabilă pentru această minoritate, cea mai mare din România, în care cei care conduc ţara să se gândească cum să integreze această comunitate în societatea românească", a spus Udrea.

Ea a anunţat că PMP îşi doreşte să construiască un parteneriat benefic pentru România cu romii şi a precizat că, din experienţa pe care a avut-o în campanile electorale în care a participat, nu crede în "povestea aceasta cu dăm voturile de la romi".

"Nu există aşa ceva, asta este ca povestea «Să cumpărăm voturi cu sacoşa, în zona rurală». În realitate nu se întâmplă aşa", a arătat Udrea, precizând că nu astfel trebuie folosită comunitatea romă şi că încercând să obţină voturi prin negocieri cu reprezentanţii acestei comunităţi se face mult rău României.

Potrivit Elenei Udrea, PMP nu îşi propune, în urma discuţiilor cu Dorin Cioabă, un parteneriat "de formă" şi nu este interesat de voturile populaţiei de etnie romă, ci ca aceştia să fie integraţi în societate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici