Udrea: Am mai vorbit în ultima perioadă cu Dorin Cocoş, dar nu despre discuţii cu Dinu Pescariu

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, că în ultima perioadă a mai vorbit cu fostul ei soţ, Dorin Cocoş, dar nu despre "discuţii cu Dinu Pescariu", menţionând că nu ştie să spună dacă despre ea este vorba în recentele stenograme în care se face referire la "Elena".

270 afișări
Imaginea articolului Udrea: Am mai vorbit în ultima perioadă cu Dorin Cocoş, dar nu despre discuţii cu Dinu Pescariu

Dorin Cocos (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Am mai vorbit cu fostul meu soţ în ultima perioadă, nu despre Dinu Pescariu sau despre discuţii cu Dinu Pescariu. La un moment dat, în contextul în care toată lumea îmi cerea să explic ce este cu acel credit despre care mai mult decât că mi-a fost indicat ca un credit în 2010 şi am făcut declaraţia de avere nu ştiam, întrebându-l ce aş putea eu să spun despre acel credit mi-a răspuns doar atât: «Este un credit pe care-l voi returna înainte tocmai pentru a nu mai exista discuţii»", a precizat Elena Udrea, răspunzând unei întrebări.

Întrebată dacă ea este "Elena" menţionată în stenogramele care prezentau un dialog între Dorin Cocoş şi Dinu Pescariu, liderul PMP a răspuns: "Nu ştiu să vă spun acest lucru. Am văzut şi pe surse dintre ancheatori, înţeleg că ar fi vorba despre o altă persoană numită Elena. Indiferent cum, despre împrumutul pe care l-am declarat în 2010, cred, făcut de fostul meu soţ de la Dinu Pescariu am spus un lucru pe care-l repet şi acum din punctul meu de vedere a fost un împrumut prin care legea m-a obligat să-l pun în declaraţia mea de avere, legea care spune că declari atât bunurile tale cât şi ale familiei cu care locuieşti. Deci dacă referirile au fost la o altă persoană sau nu acest lucru trebuie să lămurească fie organele de anchetă, fie fostul meu soţ", a explicat Udrea.

Ea a arătat că întotdeauna a completat declaraţia de avere cu informaţiile pe care le-a luat de la contabilii fostul său soţ.

"Eu întotdeauna am completat declaraţia de avere cu informaţiile pe care le luam de la contabilii fostului meu soţ. Dar acest împrumut a fost făcut prin bancă, ca urmare fiind făcut prin bancă evident a existat un contract de împrumut", a mai spus Elena Udrea.

Dorin Cocoş îi spunea lui Dinu Pescariu, într-o discuţie din septembrie, când vorbeau despre semnarea unor chitanţe antedatate pentru o parte a banilor primiţi în schimbul traficului de influenţă pentru contractul privind licenţele Microsoft, că a vorbit şi cu "Elena".

Potrivit unor surse judiciare, prenumele "Elena" menţionat de Dorin Cocoş ar fi al Elenei Goicea şi este menţionat în contextul cumpărării unui apartament de către aceasta de la o firmă, pe "circuitul" prin care Gheorghe Ştefan ar fi încercat să ascundă provenienţa banilor primiţi în schimbul traficului de influenţă.

Omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, în dosarul licenţelor Microsoft. În acelaşi dosar au fost arestaţi preventiv omul de afaceri Dumitru Nicolae, care controlează grupul de firme Niro, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri - senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

Camera Deputaţilor a aprobat, în 13 octombrie, cererea de începere a urmăririi penale a deputatului Valerian Vreme.

Preşedintele Traian Băsescu a avizat, în 3 octombrie, cererea DNA, pentru foştii miniştri Adriana Ţicău, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Daniel Funeriu.

Săptămâna trecută, procurorii anticorupţie le-au adus la cunoştinţă Adrianei Ţicău şi lui Daniel Funeriu acuzaţiile şi faptele de care s-ar face vinovaţi în dosarul Microsoft, potrivit unor surse judicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici