Udrea: Le-am spus colegilor din PMP că e puţin penibil să aştepte ca Băsescu să salveze partidul

Preşedintele PMP Elena Udrea a declarat, luni, că nu va mai candida pentru şefia partidului, la Congresul din 8 februarie şi va rămâne simplu membru şi că Traian Băsescu nu se va mai înscrie în PMP, ea arătând că le-a spus colegilor că "este puţin penibil să aştepte ca Băsescu să salveze partidul”.

847 afișări
Imaginea articolului Udrea: Le-am spus colegilor din PMP că e puţin penibil să aştepte ca Băsescu să salveze partidul

Udrea: Le-am spus colegilor din PMP că e puţin penibil să aştepte ca Băsescu să salveze partidul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Udrea a făcut această precizare după şedinţa Consiliului Naţional al PMP, care a stabilit ca data Congresului partidului să fie pe 8 februarie, când va fi aleasă o nouă echipă de conducere.

"Rămân în PMP, dar nu mai candidez (la şedia partidului - n.r.). Rămân ca simplu membru. Sunt deputat în PMP, rămân deputat în PMP şi voi avea acelaşi rol de a susţine proiectele partidului", a precizat Udrea într-o conferinţă de presă.

Ea a fost întrebată dacă Traian Băsescu mai vine în PMP, Udrea precizând că le-a spus colegilor din partid că nu trebuie să aştepte să-i salveze Traian Băsescu, ci partidul trebuie "să muncească" şi să devină principala formaţiune politică de opoziţie.

Întrebată dacă Băsescu mai vine în PMP Udrea a răspuns: "Nu cred că pot răspunde eu mai bine decât a răspuns domnul preşedinte, nu se va înscrie în PMP, însă sunt convinsă că rămâne alături de acest proiect pe care chiar dânsul l-a iniţiat".

De asemenea Udrea a vorbit şi despre rolul lui Băsescu în societate , având în vedere experienţa politică a acestuia, ea arătând că de această experienţă ar trebui să profite întreaga societate.

"Nu cred că încape Traian Băsescu într-un partid politic, nu numai în PMP, în niciunul. Cred că la experienţa pe care o are, la statutul pe care Traian Băsescu l-a câştigat, cel mai important om politic în momentul acesta, cred că de experienţa dânsului trebuie să profite întreaga societate şi dacă are nevoie pentru un instrument politic pentru a pune în practică multele din reforme, PMP îi este alături", a explicat Udrea.

Ea a arătat că le-a spus colegilor din PMP că "este puţin penibil să aştepte ca fostul preşedinte Traian Băsescu să salveze partidul".

"Eu le-am spus colegilor care se uită la dumneavoastră la presă şi nu mai gândesc cu mintea lor, gândesc cu mintea dumneavoastră, că, dacă noi ca partid aşteptăm să ne salveze preşedintele şi până atunci stăm aşa şi ne uităm la ce se întâmplă, cu siguranţă că nu suntem pe drumul cel bun. Suntem oameni care facem politică, preşedintele ne este partener dar acum, chiar să aştepţi tot Traian Băsescu să te salveze ca om politic, să vină în partid să te faci parlamentar, primar, consilier, cred că este puţin penibil, pentru nişte oameni care se vor politicieni. Eu cred că parteneriatul cu preşedintele va fi de mare folos PMP, dar de aici şi până la a aştepta toţi, anesteziaţi, să vină preşedintele că, dacă nu, nu facem nimic, este cale lungă", a adăugat Elena Udrea.

Preşedintele PMP Elena Udrea a anunţat înainte de scrutinul prezidenţial că fostul preşedinte va fi prezent în 22 decembrie, în prima zi după finalizarea mandatului său, la sediul PMP, unde i se va amenaja un birou, Băsescu dorind ca acest cadru să fie suficient de încăpător şi pentru decorarea cu tablouri.

Ea anunţa că Traian Băsescu se va înscrie în PMP a doua zi după ce nu va mai fi şeful statului, precizând că singura funcţie de conducere pe care ar putea să o aibă Traian Băsescu în PMP ar fi cea de preşedinte al partidului, pentru că ”nu-şi imaginează ca actualul şef al statului să vină ca secretar general sau ca vicepreşedinte”.

În octombrie, Traian Băsescu a declara că PMP va avea un Congres după alegerile prezidenţiale, dar nu cu el candidat la şefia acestei formaţiuni.

”Va fi un congres la PMP, dar nu cum mine candidat la preşedinţia partidului”, a spus Băsescu la Adevărul Live, adăugând că este nevoie de ”un alt fel de partid, care să nu aibă agăţate compromisuri urâte”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici