Udrea: Nu candidez pentru o funcţie la europarlamentare. Nu exclud să fiu pe listă pe ultimele locuri

Deputatul Elena Udrea a declarat, joi, că nu va candida pentru o funcţie la europarlamentare, dar nu exclude posibilitatea de a se regăsi pe ultimele locuri de pe listă pentru a sprijini PMP la alegeri şi a spus că este prea devreme să precizeze dacă va candida la Preşedinţie.

244 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu candidez pentru o funcţie la europarlamentare. Nu exclud să fiu pe listă pe ultimele locuri

Udrea: Nu candidez pentru o funcţie la europarlamentare. Nu exclud să fiu pe listă pe ultimele locuri (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Nu voi candida pentru o funcţie la europarlamentare, nu exclud să mă regăsesc pe listă pe ultimele locuri în ideea de a sprijini lista de candidaţi la europarlamentare a PMP", a precizat Elena Udrea, într-o conferinţă de presă.

Ea a fost întrebată dacă PMP va avea un candidat propriu la prezidenţiale sau îl va susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu, Udrea arătând că speră că dreapta va avea un candidat unic la Preşedinţia României.

"Nu abandonez proiectul de acţiune unitară a dreptei, pentru că ştiţi că de luni de zile încerc, militez pentru unitatea dreptei în România, pentru o acţiune comună, dar aţi văzut răspunsul actualei conduceri a PDL, dar nu numai, orgolii sunt peste tot, la toţi liderii de centru-dreapta. Speranţa mea este, acum, când nu mai poate fi vorba de un proiect unitar pentru europarlamentare, că vom avea un candidat unic la Preşedinţia României. Voi continua să susţin că este nevoie să avem un singur candidat la Preşedinţia României", a arătat Udrea.

Udrea a fost întrebată dacă PMP are un candidat propriu pentru prezidenţiale, ea arătând că în acest moment nu ştie cine are un candidat adevărat, real pentru Preşedinţia României.

"În acest moment nu ştiu cine are un candidat adevărat, real la prezidenţiale, vom vedea după europarlamentare, în funcţie şi de performanţele partidelor de centru-dreapta şi ale liderilor politici care se vor implica în această campanie, care va fi propunerea PMP pentru Preşedinţia României", a adăugat Elena Udrea.

Ea a mai fost întrebată dacă exclude o candidatură a sa la prezidenţiale.

"Este prea devreme, într-un proiect care are nevoie acum să înceapă o luptă cu actuala putere şi să se valideze în primele alegeri care vor fi cele la europarlamentare", a răspuns Elena Udrea.

Despre candidatul PDL pentru prezidenţiale, Udrea a arătat că acum poate să spună că nu e suficient să fii ministru "ok" şi să ai o profesie liberală pentru a câştiga alegerile prezidenţiale.

"Nu cred că domnul Predoiu e un candidat care ar şi câştiga aceste alegeri. Nu e suficient să fii un ministru ok, să ai o profesie liberală", a mai spus Elena Udrea.

Ea a făcut aceste precizări după ce a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Eugen Tomac, că s-a înscris în PMP.

Udrea a arătat că vine ca simplu membru în PMP, aşa cum era şi în PDL şi a precizat că nu exclude o eventuală candidatură pentru o funcţie în partid la Congres, dar că "nu a discutat despre Congres şi despre funcţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici