Udrea: Nu este suficient să aglomerezi trei cluburi în Mamaia ca să spui că ai rezolvat turismul

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, referitor la strategia USL pe turism, că ea este pentru atragerea turiştilor pe litoral, însă nu este suficient să "se aglomereze trei cluburi în Mamaia", iar pentru acest lucru nu este nevoie să se fumeze mai mult şi să se consume droguri.

274 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu este suficient să aglomerezi trei cluburi în Mamaia ca să spui că ai rezolvat turismul

Ministrul Turismului, Elena Udrea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Întrebată care este opinia sa legat de viziunea USL pe turism, care propune ca litoralul să devină zonă liberă pentru cazinouri şi să nu existe restricţiile în privinţa fumatului, Udrea a declarat, corespondentului MEDIAFAX: "Despre Cazinou, domnul primar de Constanţa, Radu Mazăre, tocmai ce vroia să îl mătrăşească, să îl dea unei societăţi comerciale, noroc că a intervenit ministerul şi acum îl reabilităm pe banii ministerului şi îl lăsăm în circuitul public la destinaţia turiştilor".

"Suntem pentru măsuri de atragere a turiştilor pe litoral, dacă există posibilitatea să îi atragem dându-le voie să fumeze mai mult. Până la urmă nu e nicio problemă, dacă se creează aceste spaţii. Problema e că nu aşa creşti turismul pe litoral", a completat Udrea.

Ea a afirmat că pe litoral este nevoie de o strategie care să pornească de la infrastructură şi care să vizeze creşterea standardului serviciilor, nefiind suficient să se "aglomereze trei cluburi în Mamaia", în care este permis fumatul şi consumul de droguri.

"Trebuie o strategie care să pornească de la infrastructură, cum construieşti pe litoralul românesc, cum ridici standardul serviciilor care se prestează în turism şi care este viziunea pe tot ansamblul litoralului. Nu este suficient să aglomerezi trei cluburi în Mamaia ca să spui că ai rezolvat turismul românesc. Nu e nevoie să le dai voie unor turişti să consume droguri, să fumeze, să facă diverse alte lucruri în câteva locuri pe litoralul românesc ca să spui că ai o strategie pentru turism", a spus Udrea, în localitatea Valea lui Liman din judeţul Timiş.

Ea a precizat că va susţine orice măsuri "coerente în turism", însă, până acum de la PSD nu a văzut decât o privatizare "dezastruoasă", în acest sector în perioada guvernării Năstase.

"Dacă sunt măsuri care se încadrează într-o viziune de dezvoltare a turismului, noi susţinem orice măsuri coerente, în respectul legii şi care să fie argumentate în ceea ce priveşte finalitatea lor, şi anume creşterea numărului de turişti. Însă, până în momentul acesta, ce am văzut la PSD nu a fost decât o privatizare dezastruoasă în turism în 2001-2004, care ne-a dus în situaţia de astăzi. Nu îi cred pe cei de la PSD până nu aduc înapoi hotelurile din Herculane, până nu aduc înapoi hotelurile de pe litoral, până nu aduc înapoi hotelurile din Delta Dunării", a conchis Udrea.

Viziunea USL pe Turism, care urmează să fie prezentată vineri la Mamaia, propune ca litoralul românesc să devină zonă liberă pentru cazinouri şi să nu fie afectat de nicio restricţie legată de fumat.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, vineri, la Mamaia, că litoralul românesc trebuie să se promoveze cu un brand diferit, acela de zonă a "turismului fără constrângeri", în care petreci toată noaptea şi fumezi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici