Udrea: Practica judiciară actuală arată că judecătorii nu dau doi bani pe concepte ca onoare, imagine

Ministrul Elena Udrea declară, într-o postare pe blog, că nu este surprinsă de respingerea de către Judecătoria Sectorului 5 a cererii sale de chemare în instanţă a Olguţei Vasilescu, opinând că practica judiciară actuală arată că judecătorii "nu dau doi bani" pe concepte ca onoare şi imagine.

37 afișări
Imaginea articolului Udrea: Practica judiciară actuală arată că judecătorii nu dau doi bani pe concepte ca onoare, imagine

Udrea: Practica judiciară actuală arată că judecătorii nu dau doi bani pe concepte ca onoare, imagine (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Nu sunt surprinsă, din păcate, de respingerea de către Judecătoria Sectorului 5 a cererii mele de chemare în instanţă a Olguţei Vasilescu", scrie Udrea, pe blogul personal, sub titlul "Lipsa de justiţie".

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului menţionează că ştie că există o practică a instanţelor din România de a nu interveni în asigurarea calităţii, legalităţii şi responsabilităţii dezbaterilor publice.

"Degradarea spaţiului public este cauzată, în mare măsură, de o întelegere greşită de către Justiţie a rolului şi atribuţiilor pe care ea însăşi le are în ceea ce priveşte garantarea dreptului persoanelor la onoare, demnitate, imagine publică", continuă liderul democrat-liberal.

Potrivit Elenei Udrea, s-a ajuns în situaţia în care oricine poate afirma orice minciună despre altcineva şi lucrul acesta să fie considerat firesc, lipsit de importanţă, justificat cu argumente de genul "se ceartă între ei".

"Practica judiciară actuală arată că judecătorii nu dau doi bani pe concepte ca onoare, demnitate şi imagine, drepturi fundamentale ale omului, garantate de Constituţie. Încă o dată am motive să fiu de acord cu cei care spun că răul din societatea românească actuală vine, în primul rând, din lipsa de justiţie", conchide ministrul.

Judecătoria Sectorului 5 (JS5) a respins cererea Elenei Udrea de chemare în judecată a Olguţei Vasilescu şi de obligare a acesteia din urmă la plata a 100.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudicii morale aduse ministrului Turismului.

Hotărârea Judecătoriei Sectoului 5 poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti a finalizat în 16 noiembrie dezbaterile în procesul Elenei Udrea cu Olguţa Vasilescu şi a amânat decizia pentru 30 noiembrie.

În 16 noiembrie, la finalul dezbaterilor din acest proces, care au avut loc cu uşile închise, Elena Udrea s-a arătat optimistă şi a spus că speră să se facă dreptate în acest caz.

Olguţa Vasilescu spunea atunci că avocatul Elenei Udrea ar fi susţinut în pledoaria sa că afirmaţiile pe care ea le-a făcut şi care au dus la declanşarea acestui proces au afectat-o pe Elena Udrea ca femeie.

Acţiunea ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost depusă în 12 martie la Judecătoria Sectorului 5. Elena Udrea preciza atunci că prin această acţiune a cerut instanţei "să dispună obligarea pârâtei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile", pentru prejudiciul moral pe care i l-a adus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici