Judecătoria Sectorului 5 decide în 23 noiembrie în procesul Elenei Udrea cu Olguţa Vasilescu

Judecătoria Sectorului 5 decide în 23 noiembrie în procesul în care ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, îi cere despăgubiri de 100.000 de lei Olguţei Vasilescu pentru "acuzaţiile extrem de grave" formulate la adresa sa, instanţa finalizând, marţi seară, dezbaterile în această cauză.

79 afișări
Imaginea articolului Judecătoria Sectorului 5 decide în 23 noiembrie în procesul Elenei Udrea cu Olguţa Vasilescu

Judecătoria Sectorului 5 decide în 23 noiembrie în procesul Elenei Udrea (Foto) cu Olguţa Vasilescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Atât Elena Udrea, cât şi Olguţa Vasilescu au participat, marţi, la procesul de la Judecătoria Sectorului 5, care a început la ora 18.00 şi a avut loc cu uşile închise.

La ieşirea din sala de judecată, după aproximativ două ore de dezbateri, Elena Udrea s-a arătat optimistă şi a spus că speră să se facă dreptate în acest caz.

Olguţa Vasilescu a spus că dezbaterile s-au încheiat în acest caz şi că o pronunţare va avea loc în 23 noiembrie.

Vasilescu a mai arătat că avocatul Elenei Udrea ar fi susţinut în pledoaria sa că afirmaţiile pe care ea le-a făcut şi care au dus la declanşarea acestui proces au afectat-o pe Elena Udrea ca femeie.

Acţiunea ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost depusă în 12 martie la Judecătoria Sectorului 5. Elena Udrea preciza atunci că prin această acţiune a cerut instanţei "să dispună obligarea pârâtei la plata sumei de 100.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile", pentru prejudiciul moral pe care i l-a adus.

"Prin aceeaşi cerere de chemare în judecată am cerut instanţei să o oblige pe pârâtă la publicarea, pe propria cheltuială, în trei ziare cu acoperire naţională, a hotărârii judecătoreşti pronunţate în cauza la care am făcut referire", menţiona Elena Udrea.

Lia Olguţa Vasilescu declara atunci, pentru MEDIAFAX, că va veni cu "martori surpriză" la procesul care i-a fost intentat de ministrul Elena Udrea, arătând că aceasta nu ştie că parlamentarii au imunitate pentru declaraţiile politice.

Senatorul PSD a sugerat, la începutul lunii martie, într-o emisiune la Realitatea TV, că ar exista o legătură între arestarea primarului Craiovei Antonie Solomon (PDL) şi faptul că "firmele Elenei Udrea" care lucrau în Craiova ar fi fost "scoase de pe piaţă".

"De două săptămâni circula un zvon în Craiova că Antonie Solomon va da cu subsemnatul la DNA. Nu se ştia că va fi şi arestat chiar cu cătuşe, pentru că de câteva săptămâni au fost scoase de pe piaţă firmele doamnei Udrea care lucrau în Craiova. Firmele doamnei Udrea au lucrat în Craiova mult timp. Acum au intrat alte firme pe piaţă", afirma Olguţa Vasilescu.

Udrea a intervenit în emisiune şi a respins acuzaţiile Olguţei Vasilescu, avertizând că s-ar putea adresa instanţei.

Ministrul Elena Udrea declara, ulterior, că nu are nicio legătură directă sau indirectă cu vreo firmă de construcţii, iar dacă cineva ar afla că s-ar face intervenţii la licitaţii în numele ei sau al unor firme care i-ar aparţine, să semnaleze DNA.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost atunci arestat preventiv, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici