Udrea: Sunt pregătită să îi înfrunt joi, la audieri, pe adversarii mei politici

Ministrul Turismului, Elena Udrea, afirmă, într-o postare pe blogul personal, că este pregătită să îi înfrunte, joi, la audierile din comisia de anchetă, pe adversarii săi politici, opinând totodată că este vorba de o comisie politică, ce nu are nimic de-a face cu grija pentru respectarea legii.

16 afișări
Imaginea articolului Udrea: Sunt pregătită să îi înfrunt joi, la audieri, pe adversarii mei politici

Udrea: Sunt pregătită să îi înfrunt joi, la audieri, pe adversarii mei politici (Imagine: Mediafax Foto)

"Comisia Vanghelie nu are nimic de-a face cu grija pentru respectarea legii şi nici cu grija pentru cheltuirea banului public. E o comisie politică şi sunt pregătită să îi înfrunt joi, la audieri, pe adversarii mei politici. Asta deoarece cred în controlul parlamentar asupra Executivului şi în libertatea presei. Chiar dacă actualul Parlament şi mass-media riscă să intre în istorie, cu cazul subsemnatei, la capitolul «în democraţie, aşa ceva nu se face»", scrie Udrea, pe blog.

Ea menţionează că în ultima săptămână a asistat, "stupefiată", la zeci de ore de dezbateri legate de persoana sa şi "la tone de minciuni şi calomnii" lansate exclusiv cu scopul de a o compromite.

"Toate aceste monstruozităţi se petrec, zic unii, în numele democraţiei, sub umbrela controlului parlamentar şi a libertăţii presei", adaugă ministrul.

Potrivit Elenei Udrea, membrii comisiei s-au transformat în "staruri de televiziune" şi, "cu feţe de procurori", au lansat, începând de luni, nu doar asupra sa, ci şi asupra funcţionarilor din minister, "o ploaie de acuzaţii" mincinoase.

"Ba că nu le-am trimis documentele solicitate, deşi corespondenţa dintre noi şi comisie dovedeşte contrariul, ba că doi funcţionari s-au sustras anchetei, deşi aceştia erau în concediu şi au fost chemaţi la comisie miercuri după-miaza pentru joi. Mai apoi, deşi mandatul lor se referă la acţiunile de promovare întreprinse de minister, au început să discute despre perdele, jaluzele, pixuri, consultanţă juridică etc, insinuând că am fi cheltuit sume fabuloase, care nu au nicio legătură cu realitatea. După şueta cu ziarişti au urmat audierile angajaţilor ministerului, iar aceştia din urmă s-au comportat ca nişte adevăraţi profesionişti, răspunzând cu claritate tuturor întrebărilor membrilor comisiei", scrie ministrul Turismului.

Elena Udrea susţine că, după ce s-a anunţat că membrii comisiei vor audia şi alţi funcţionari din minister, că o vor audia şi pe ea, că vor cere şi alte documente, preşedintele "Comisiei Vanghelie" a ieşit în faţa camerelor de luat vederi şi a anunţat concluzia anchetei, anume că toate cheltuielile de publicitate încheiate de minister nu ar fi avut bază legală, "în ciuda faptului că ancheta pare a fi în desfăşurare".

"Asta în ciuda faptului că directoarea economică tocmai explicase baza legală a respectivelor cheltuieli. Urmarea firească: plângere penală pentru abuz în serviciu şi pentru calomnie", mai spune Udrea.

Ministerul Turismului (MT) a anunţat, joi seară, că va face o plângere penală împotriva deputatului PNL Ludovic Orban, preşedintele comisiei de anchetă în cazul Elenei Udrea, pentru calomnie şi abuz în serviciu, în urma declaraţiei acestuia că toate cheltuielile de publicitate încheiate de minister nu au avut bază legală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici