Udrea: Susţin unitatea dreptei înainte de europarlamentare, în parteneriat cu Băsescu

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat joi că în PDL sunt două abordări, una, pe care ea o susţine, privind unitatea dreptei înainte de europarlamentare, iar alta de amânare acestui proiect, inclusiv după prezidenţiale, ceea ce ar fi, în opinia sa, catastrofal.

167 afișări
Imaginea articolului Udrea: Susţin unitatea dreptei înainte de europarlamentare, în parteneriat cu Băsescu

Udrea: Susţin unitatea dreptei înainte de europarlamentare, în parteneriat cu Băsescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"În PDL există două abordări una pe care o susţin şi alta opusă. Eu cred că e nevoie acum înainte de europarlamentare să se facă această construcţie în parteneriat cu Traian Băsescu, să se meargă atât la eurparlamentare cât şi în alegerile prezidenţiale cu un singur candidat şi cealaltă abordare care pare a fi o abordare care să amâne crearea acestui proiect după europarlamentare, însă, nu este cert că acesta ar fi un termen că după europarlamentare s-ar dori să se genereze un singur proiect de dreapta şi un singur candidat la prezidenţiale şi s-ar putea cumva să se dorească să se meargă separat şi la prezidenţiale, ceea ce mi se pare catrastrofal", a afirmat Udrea.

Elena Udrea a făcut aceste declaraţii la o dezbatere organizată de Cristian Preda şi la care a participat alături de preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, de preşedintele Mişcării Populare, Eugen Tomac şi de Teodor Baconschi.

Udrea a explicat că dacă partidele de dreapta ar merge cu candidaţi separaţi în alegerile prezidenţiale, atunci garantat Victor Ponta va fi preşedinte.

Ea a adăugat că partidele de dreapta se vor bate să-şi ia electoratul unii altora şi va însemna o luptă în tranşee şi se va genera un război în teritoriu între cei care ar trebui să fie colegi.

"Să lăsăm unitatea dreptei fie după europarlamentare, fie la Calendere Greceşti este foarte riscant", a mai spus Udrea,.

Ea a adăugat că în mod sigur USL se va rupe şi PNL este aşteptat să meargă alături de dreapta la Preşedinţie, în acest caz candidatul PSD neavând nicio şansă.

Udrea a venit la dezbatere îmbrăcată în portocaliu, arătând că a ales această culoare pentru că reprezintă "culoarea unei alianţe de succes, Alianţa DA, care poate să fie astăzi un azimut".

Ea a mai spus că mulţi vorbesc că după ce nu va mai exista USL, pe lângă un partid de centru-dreapta trebuie să fie şi PNL, astfel încât prezidenţialele din 2014 să fie un succes pentru centru-dreapta.

Udrea a mai arătat că este nevoie ca cei care reprezintă zona de centru-dreapta să strângă rândurile, să depăşească orgoliile şi să înţeleagă că nu mai printr-un partid de centru-dreapta există o şansă pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici