Udrea: Trebuie să finalizăm proiectele lui Traian Băsescu, în 2016 vom fi principala forţă politică

Elena Udrea, candidat la şefia PMP, a susţinut la Congresul partidului că formaţiunea trebuie să finalizeze proiectele asumate de preşedintele Traian Băsescu şi poate să devină în 2016 principala forţă politică, menţionând că inclusiv în toamna acestui an PMP ar putea da şeful statului la alegeri.

276 afișări
Imaginea articolului Udrea: Trebuie să finalizăm proiectele lui Traian Băsescu, în 2016 vom fi principala forţă politică

Udrea: Trebuie să finalizăm proiectele lui Traian Băsescu, în 2016 vom fi principala forţă politică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Udrea a făcut o analiză a scorului electoral obţinut de PMP cu ocazia alegerilor europarlamentare din 25 mai.

"Acolo unde a contat mai mult lupta pentru statul de drept, a contat mai mult continuarea reformelor începute de Traian Băsescu, în special în mediul urban, ne-am atins obiectivul de a avea un scor de două cifre, un obiectiv pe care tot noi ni l-am propus. (...) Acolo unde mesajul nostru s-a auzit mai tare, acolo unde acţiunile noastre, campania noastră a fost mai vie, PMP a devenit cel mai important partid de centru-dreapta din România", a afirmat Udrea.

Ea a susţinut că PMP a învins PDL şi PNL în diaspora, în Bucureşti, Constanţa, Piteşti, Galaţi, Neamţ, Ploieşti, Focşani. Udrea a afirmat că partidul trebuie să înceapă consolidarea filialelor din teritoriu, care în acest moment acoperă doar 30% din localităţi.

"PMP este astăzi un partid de sine stătător, un partid care a confirmat, un partid care are doi europarlamentari. Avem propriul nostru electorat şi propria noastră identitate, nu trebuie să plecăm urechea la cântece de sirenă ale unora care fug mâncând pământul să-şi ascundă eşecul electoral. Deşi declarau ani la rândul că iubesc «pedeleaua» şi niciodată nu vor face ceva rău împotriva PDL, astăzi îi vând identitatea", a afirmat Udrea.

Candidatul la şefia PMP a susţinut că partidul nu are de ce să "stea la căruţa unor partide care şi-au pierdut demult atractivitatea şi potenţialul de a mai convinge".

"Sunt partide nereformate cu care nu avem de ce să ne dorim să ne topim. Sigur, sunt un susţinător al unităţii dreptei şi am un an de zile de când spun că trebuie un proiect comun pentru a putea învinge în decembrie în cea mai importantă bătălie pe care o va da România. (…) Cred că va trebui să-l susţinem pe cel mai bun dintre candidaţii de centru-dreapta care poate să câştige această competiţie, dar asta nu înseamnă că trebuie să alergăm spre o fuziune, spre un parteneriat, spre o înţelegere cu cei care ne cântă aşa uşor ironic la ureche şi în acelaşi timp nu au niciun motiv şi niciun argument şi sunt extrem de aroganţi faţă de PMP", a afirmat Udrea.

Ea a susţinut că partidul are şanse să devină "cel mai important partid politic din România" urmând linia politică pe care a plecat.

"Din acest moment trebuie să trecem la contrucţia unui partid solid şi puternic, capabil să devină principalul partid de opoziţie capabil să câştige alegerile în 2016 şi în acealaşi timp, de ce nu, capabil să dea la toamnă preşedintele României", a spus Udrea.

De asemenea, ea a afirmat că PMP trebuie să continue proiectul său alături de preşedintele Traian Băsescu.

"Să ducem mai departe viziunea celui care a fost lângă Mişcarea Populară permanent, şi în această campanie, celui mai important lider politic din România ultimilor 25 de ani, actualul preşedinte Traian Băsescu, (…) să ducem mai departe reformele începute în ultimii 10 ani. Sunt proiecte pentru care ne-am luptat până acum şi pe care noi trebuie să le ducem la bun sfârşit", a mai spus Udrea.

Candidatul la şefia PMP a dat asigurări că în 2016 partidul se va afla pe primul loc în preferinţele electorale.

"Este nevoie să facem o echipă puternică, să fim uniţi, pentru că uniţi putem învinge totul. Cred că este nevoie să mergem pe drumul pe care ni l-am asumat de a duce mai departe viziunea lui Traian Băsescu despre România. De aceea, vă cer, votaţi pentru un proiect pe care îl susţin din suflet, un partid care să termine de construit ce a început preşedintele României. Votaţi pentru un partid care va deveni principalul proiect politic al ultimilor 25 de ani. (…) Vă promit că fiecare ceas din viaţa mea va fi dedicat Mişcării Populare", le-a mai spus Udrea delegaţilor la congresul partidului.

Funcţia de preşedinte al PMP este disputată, la Congresul de sâmbătă, de Elena Udrea şi Daniel Funeriu.

Ceilalţi trei candidaţi înscrişi iniţial în competiţia pentru şefia PMP - Adrian Rădulescu, Gelu Vişan şi Adrian Papahagi - au anunţat că se retrag din cursă. Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan au precizat că o susţin pe Elena Udrea, iar Adrian Papahagi că îl sprijină pe Daniel Funeriu.

La momentul transmiterii acestei ştiri, delegaţii la Congresul PMP îşi exprimă votul.

Pe lângă preşedintele partidului, urmează să fie aleşi opt vicepreşedinţi, opt secretari executivi, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici